ŠOKANTAN PREOKRET? Monstrum iz Rakovice nije izvršio samoubistvo već je UBIJEN u zatvoru!

Vijesti

Advokat Borivoje Borović, punomoćnik porodice Marka Nikolića (43), koji je bio optužen da je golim rukama zadavio svog sina Mihaila (4), a suprugu Maju Đorđević (38) izbo nožem više od 50 puta, je podneo krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog sumnje da Nikolić nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen u zatvorskoj ćeliji!!!

Nikolić je, prema zvaničnim informacijama, 30. decembra 2017. krhotinama ogledala koje je razbio u kupatilu ćelije u Centralnom zatvoru prerezao sam sebi grkljan. Preminuo je posle operacije u Urgentnom centru u Beogradu i četvorosatne borbe lekara da mu spasu život…Prethodno je istim staklom izbo i cimera iz ćelije koji je pokušao da ga spreči da digne ruku na sebe.

Protiv Marka Nikolića je u novembru 2017. bila podignuta optužnica za dvostuko ubistvo, posle čega su javnost i porodica ubijene Maje Đorđević očekivali da će krvava porodična drama, koja se odigrala 12. jula 2017. ispred Centra za socijalni rad Rakovica, dobiti epilog na sudu.

Advokat Borivoje Borović u izjavi otkriva da je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog sumnje da je njegov klijent ubijen u ćeliji i tražio da se sprovede istraga i utvrdi šta se dogodilo u zatvoru.

Imam pravo da sumnjam da nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen! Kao njegov branilac, a sada punomoćnik njegovih roditelja podneo sam krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog krivičnog dela ubistva. Pisane izjave osmorice zatvorenika, koji su bili u kontaktu sa Nikolićem, upućuju da on nije izvršio samoubistvo…

Nikolićevi roditelji su pre sahrane videli telo svog sina i tvrde da on na rukama nije imao ni najmanje ogrebotine od stakla!!! To je vrlo čudno jer je saopšteno da je on komadom razbijenog ogledala, navodno napadao cimere u ćeliji, a onda sebi prerezao vrat” – govori  Borivoje Borović i otkriva zbog čega je posumnjao da je njegov branjenik digao ruku na sebe.

“Neki zatvorenici navode da je u ruci držao brijač, dok su drugi napisali da je imao komad razbijenog ogledala. Svi su izjavili da je neposredno pre događaja, navodno, krenuo da se brije. To je dosta čudno, jer ga je advokat Dačević iz moje kancelarije samo dan ranije posetio i svojim očima uverio se da je bio sveže obrijan!!!

Nelogično je da je uoči spornog događaja krenuo na brijanje, kako su naveli zatvorenici, jer je dan ranije bio izbrijan… Izjave zatvorenika kao da su pisane na istom mestu i kao da su prepisane, ako se izuzme detalj oko sečiva koje pominju”  govori Borović i ističe da je njegov kolega Dačević razgovarao sa Nikolićem dan uoči tragičnog događaja.

“Kada je otišao u posetu, Nikolić mu se žalio “da će biti ubijen”. Kolega mi je kazao da je bio uplašen i izgubljen. Tražio je da ga i ja hitno posetim i dramatično ponavljao da se plaši za svoj život. Planirao sam da odem da ga vidim, ali sam 30. decembra obavešten da je navodno izvršio samoubistvo…

U krivičnoj prijavi tražim da se hitno dostavi obdukcioni nalaz radi uvida kakve je povrede imao i čime su one bile nanete, da se sasluša zatvorski lekar, koji je konstatovao smrt, kao i njegovi cimeri da bismo utvrdili šta se tačno odigralo u ćeliji i kako je nastupila smrt”  govori na kraju razgovora Borivoje Borović.

(Kurir.rs/Alo)

Podijeli članak: