ŠOK U PORODICI VIDOVIĆ: Dečak (5) pojeo JAJE i – UMRO!Dve sestre u kritičnom stanju….

Vijesti

“Odmah je došla hitna pomoć, lekari su pokušavali da ga ožive, ali prekasno. Zatim je stigao patolog. Samo su mogli da ustanove smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobre komšije … Tužno. Cela Bregana je u šoku “ govori prvi komšija ove ožaloščene  porodice.
Hrvatski gradić Bregana je zadesila velika porodična tragedija, kada je petogodišnji dečak preminuo od trovanja salmonelom, dok su njegove dve sestre u mnogo kritičnom stanju.

Hitna pomoć koja je došla u  kuću siromašne porodice Vidović mogla je samo da  konstatuje smrt malog Mirka. Komšije govore kako su ga ujutro našli mrtvog u krevetu. Još nije poznat rezultat obdukcije.

“Došla je hitna pomoć, lekari su pokušavali da ga ožive, ali prekasno. Zatim je stigao patolog. Samo su mogli da ustanove smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobre komšije … Tužno. Cela Bregana je u šoku” o celom slučaju govori njihov prvi komšija.

Predrag i Bosiljka, otac i majka preminulog dečaka, kojega su u mestu iz milja svi zvali Mirkec, se još nalaze u bolnici zbog teške zaraze.

Odmah nakon dolaska Hitne pomoći na teren izašli su i službenici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, koji su pregledali celu kuću porodice Vidović da bi uzeli briseve i uzorke hrane iz frižidera, kako bi izolovali salmonelu i dokazali da li je upravo ona uzrok smrti deteta.

Naime tokom subote su stigli  nalazi: iz jaja pronađenih u kući porodice Vidović izolovana je salomonela (Salmonella enteritidis)!

Prema za sad još uvek nezvaničnim saznanjima,ova nesrećna porodica jaja je kupila u jednom velikom trgovačkom lancu, a navodno su uvezena iz Poljske. Nepotvrđene informacije otkrivaju da su ta jaja već neko vreme bila na policama, zbog čega postoji bojazan da ova porodica neće biti jedina koja će se zaraziti salmonelom. Jaja su povučena sa polica istog jutra kada se saznalo za tragediju, iako tada još nije bilo dokazano da je baš taj proizvod izazvao smrt nesrećnog deteta. Međutim, veliki problem je i što je pošiljka koja je ozbiljna pretnja zdravlju građana otišla i u druge prodavnice tog lanca, pa tek treba utvrditi u koje od njih tačno.

S celim ovim slučajem je upoznato i Ministarstvo zdravlja, koje je odmah na teren poslalo svoje sanitarne inspektore. Ministar Dario Nakić potvrdio je da je porodica iz Bregane hospitalizovana i da je jedno dete preminulo.

” Jedva su se borili sa siromaštvom, a sada još i ova tragedija. Grozota. Ne znam samo zašto socijalni radnici nisu preduzeli nešto. Treba im pomoć ! Pa jeste li videli njihovu kuću? Trošna je, raspada se, unutra ne postoji osnovni uslovi za život. Kupili su je pre tri godine, a još ih je gušio kredit u švajcarcima. Tako mi je žao. Ne mogu da dođem sebi. Mali Mirkec je bio tako drago dete. Dan pre ove tragedije sam čula kako se sve troje dece igraju u dvorištu. A sada je sve tiho…”  rekla je njihova komšinica Nevenka Vogrinc.

(Telegraf.Izvor: jutarnji)

Podijeli članak: