SMRZNUĆETE SE: Još danas se kuvamo, a onda OGROMNE padavine, čak i SNEG!!!

Vijesti

Veliki temperaturni šok!!!

Prema prognozi meterologa na području Srbije u narednom periodu očekuju se obilne padavine…  Nakon dužeg perioda toplog vremena i temperatura preko 20 stepeni, od nedelje nas očekuje nagli pad temperature, pa ćemo iz prolećnih jakni odmah uleteti u zimske…

Većinu mesta očekuje od 20 do 30 mm, a na istoku i jugoistoku Srbije oko 40 mm, lokalno i preko 60 mm.U utorak (24.10.) na planinama oko i iznad 1000 m se očekuje vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 28. oktobra, u nedelju će jutro biti sveže, ponegde sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i toplo…Uveče i noću na severu i zapadu, a u ponedeljak i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, osetnim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U sredu slabljenje i postepeni prestanak padavina.Od četvrtka se očekuje suvo  vreme, u jutarnjim satima hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, dnevna temperatura u manjem porastu.

Na Zlatiboru se u ponedeljak i utorak očekuje jako hladno, temperature će biti prave zimske, (6 i 8 C), dok se do kraja nedelje očkuje razvedravanje.Na Kopaoniku tokom će cele naredne nedelje biti jako hladno, temperature neće prelaziti 8 stepeni, dok će u utorak temperatura biti samo jedan podeok iznad nule…

Srbijadanas

Podijeli članak: