SLUČAJ KOJI POTRESA SRBIJU: Otac silovao hendikepiranu ćerku (15), ona ostala u drugom stanju

Vijesti

Slučaj je otkriven takoreći slučajno, kada je od njene majke B. M. (40) zatraženo da se izjasni hoće li preuzeti dvomesečnu devojčicu, inače, svoje osmo dete, koje je odmah po rođenju ostavila u porodilištu D. M. (48) iz sela Provo uhapšen je pod sumnjom da je bludničio nad svojom hendikepiranom ćerkom I. M. (15). Utvrđeno je i da je devojčica u šestom mesecu trudnoće.

Devojčica je oduzeta roditeljima odlukom Centra za socijalni rad u Vladimircima.

Devojčica je višestruko ometena u razvoju i polupokretna. Ne čuje i ne vidi dobro, ima nerazumljiv govor, a koeficijent inteligencije joj je 30.

“B. M. je otišla u Centar za socijalni rad po pozivu da se izjasni da li joj je prošla postporođajna depresija, ali je ispričala jezivu priču, od koje su na noge ustali svi nadležni organi. Poverila se da njen nevenčani suprug D. M. ima seksualne odnose sa 15-godišnjom retardiranom kćerkom i da ne zna šta da radi” kazao  je jedan izvor iz istrage.
Po obaveštenju socijalnih radnika, u kuću Milijančevića, došla je ekipa Hitne pomoć i policija, koja je uhapsila D. M. i odvela ga na saslušanje.

U Domu zdravlja u Vladimircima, devojčicu je pregledao ginekolog. Mogao je samo da potvrdi priču majke. Da je devojčica u 25. nedelji trudnoće, odnosno, u šestom mesecu. Od roditelja je odmah oduzeto starateljstvo i ona je prebačena u šabačku bolnicu do daljeg” govori  sagovornik.

Vršilac dužnosti direktora Centra Dragica Uzanović kratko je prokomentarisala za “Novosti”:

Centru je duže vreme poznata ova porodica, a s obzirom na to da je jedno od dece višestruki invalid, ostvarili su pravo na uvećanu tuđu negu i pomoć. Poslednje dve godine, uz dečje dodatke i socijalnu pomoć, ukupno primaju 50.000 dinara” govori direktorka Uzanović.

Ona je još dodala da je situacija sa malom I. M. veoma osetljiva te da zbog toga ne želi da daje informacije, posebno bez konsultacija sa stručnim timom Centra za socijalni rad i nadležnog ministarstva. Po hitnosti postupka, dodaje, Centar u Vladimircima je preuzeo starateljstvo nad devojčicom.

(Izvor: Novosti)

Podijeli članak: