Slike u novosadskom javnom toaletu izazvale buru na društvenim mrežama, a evo šta kažu prolaznici (FOTO)

Vijesti

Fotografija javnog toaleta u novosadskoj Železničkoj stanici na čijim se vratima nalaze nalepnice za muški i ženski deo su izazvale  lavinu komentara na društvenim mrežama. Prema rečima prolaznika, one su mnogo  uvredljive jer muškarce predstavljaju kao gospodu, a žene kao ”jeftinu robu”.

“On da bude šef, a ona da se smeši i “meša” kukovima”   komentar je tviterašice, koja je postavila ovu fotografiju na svoj profil i na taj način uzburkala širu javnost.

Reporteri ”Blica” su se  uverili  u verodostojnost ovih navoda, ali i podeljena mišljenja u vezi sa ilustracijama na vratima toaleta.

Šalterske službenice na stanici ne vide ništa sporno u tim fotografijama i govore da je bolje da vrata ”krase” lepe fotografije nego da budu ”bela i gola”, i dodaju da te ilustracije godinama stoje tu i da nikome do sada nisu smetale.

Muškarci uglavnom sa osmehom odbijaju da pričaju na tu temu uz retku kratku opasku da je bolje da na vratima bude ”dobra riba nego neka baba ili bezlična figura u suknji kakvu srećemo svuda”, dok mnoge žene smatraju da takva ilustracija ipak nije za javno mesto, pogotovo ne u tom kontekstu…

“Mi emancipovane žene ne volimo da nas neko predstavlja ku*vama koje zavrću kukovima, a vas frajerima”  kratko ali jasno je našem reporteru dobacila Novosađanka Lidija D.

“Meni to lično više liči na ulaz u neki bordel, nego u toalet. Da li moram da budem mlada i zgodna da bih koristila toalet? Mislim da to nije u redu. Znači li isto tako da muškarci koji nisu u odelu ne smeju da ga koriste” pita se ova vremešna prolaznica.

Kako za sada saznaje “Blic”, preduzeće AS Impex iz Novog Sada je uzelo pre nekoliko godina u zakup javni toalet od JP “Železnice Srbije”, a sporne ilustracije na vratima tamo stoje otprilike isto toliko vremena i do sada ni jedno ni drugo preduzeće nisu imali bilo kakve pritužbe na tu temu…

Podijeli članak: