Vijesti
0

Sin Muamera Zukorlića danas poručio: “Muftija je otrovan, nije umro prirodnom smrću!

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je izjavio  na današnjoj konferenciji za novinare da porodica ima osnovanu sumnju da vjeruje da rahmetli muftija Muamer Zukorlić nije preselio prirodnom smrću. Za ove tvrdnje Zukorlić je naveo da je porodica nakon preseljenja na ahiret akademika muftije Muamera Zukorlića uzorak krvi poslala na adresu dvije referentne laboratorije […]

Podijeli članak:
Sin Muamera Zukorlića danas poručio: “Muftija je otrovan, nije umro prirodnom smrću!

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je izjavio  na današnjoj konferenciji za novinare da porodica ima osnovanu sumnju da vjeruje da rahmetli muftija Muamer Zukorlić nije preselio prirodnom smrću. Za ove tvrdnje Zukorlić je naveo da je porodica nakon preseljenja na ahiret akademika muftije Muamera Zukorlića uzorak krvi poslala na adresu dvije referentne laboratorije u inostranstvu, i da je na osnovu pristiglih rezultata od strane jedne laboratorije utvrđeno da je u krvi rahmetli muftije pronadjena velika količina teških metala, dok je druga laboratorija utvrdila da je na osnovu analize uzorka utvrdjeno da je do smrti došlo najvjerovatnije zbog trovanja hranom. Porodica Zukorlić u narednim danima pokrenuće istragu po ovom pitanju kako bi se ovaj slučaj što prije riješio.

“Poštovana javnosti,
prošlo je 5 mjeseci i 4 dana od smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gdje sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno prije dženaze. Ni jednog trenutka se ja ni moji najbliži nismo pomirili sa činjenicom da je umro naš velikan, a da nadležne institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, prije ukopa, su od rahmetli Muftije uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gdje smo uradili neophodna ispitivanja.
Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeće rezultate:

Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima.

Druga laboratorija je zaključila da, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba otrovana hranom.

Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.
Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Republike Srbije.
Zamolio bih prisutne medije da imaju razumijevanje za trenutak i za istražni proces i da ćemo blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama, bez ugrožavanja istražnog postupka” kazao je Usame Zukorlić.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  NAKON HRVATSKE PAO DRON U RUMUNIJI! Začuo se jak zvuk a zatim ...

 

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!