Sestra oca ubijenog trogodišnjeg djeteta iz BiH otkrila bolne detalje: Dok je živjela sa bratom…

Vijesti

Chiara je stalno varala mog brata,, Denisovog oca, ,s raznim muškarcima… Jednom se on vratio s posla, ušao u kuću i zatekao Chiaru u krevetu sa njihovim komšijom Safetom. Maleni Denis plakao je u susjednoj sobi. Na sebi je imao tragove ugriza, majčinih. Tad je moj brat pretukao i Chiaru i tog komšiju.
Potom je otišao na policiju i sam se prijavio… Na suđenju je on sve priznao, ali i ispričao sve o problemima i o strahovima za dijete. Zbog tog je napada sada u zatvoru u Bihaću, izdržava trogodišnju kaznu – govori Kadifa Pašić za Večernji list, teta trogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u srijedu u plićaku nedaleko od pulske lučice Mandrač…

Za taj strašan su zločin osumnjičene njegova majka, 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica pulskog popravnog doma. ..Dosadašnjom istragom je utvrđeno  da se Chiara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njeno vlastito dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan… Mrtvog su dječaka zamotale i pod okriljem noći bacile u more… Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Chiara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu.

Chiara se vratila u Pulu prije nekoliko mjeseci iz BiH, gdje je živjela s Rešidom Pašićem i njihovim sinom Denisom.

“Dijete nam više ništa ne može vratiti, ništa. Ne branim brata, ali želim da se zna istina” govori  Kadifa.

Porodica Pašić iz okoline Velike Kladuše prolazi najteže dane – danas su amidže otišle u Pulu po tijelo malenoga Denisa… Bit će pokopan u BiH. Chiara i Rešid upoznali su se prije pet godina. Ona je tada živjela u Velikoj Kladuši s muškarcem kojega je upoznala preko Facebooka. Rešidu se žalila kako je taj muškarac tuče.

“Rešid nam je rekao da je upoznao Chiaru, da je dobra, da je taj muškarac tuče i da bi je doveo sebi da je spasi. Tako je i učinio. Od tada su živjeli zajedno” govori  Denisova teta.

Bili su mnogo  zaljubljeni. Rešid je radio i uzdržavao je. Ona je pak sve češće govorila da bi željela dijete.

“Ne voliš me. Ja želim dijete s tobom. Želim dijete”, insistirala je. Pokušavali su i uspjeli. Maleni je Denis bio željeno dijete –” kazala je Kadifa.

Ljubavna priča se pretvorila  u nesretnu. Chiara je Rešida, govore , varala. Prevarila ga je više puta s raznim muškarcima, a situacija je kulminirala kad ju je Rešid zatekao sa komšijom Safetom M. zvanim Sajo u svojoj kući.

“Nakon što je osuđen, čekao je šest mjeseci da ode u zatvor. Sve je to vrijeme radio fizičke poslove, išao u šumu po drva, radio na crno. Govorio je kako želi Chiari, koja je bila bez prihoda, i svom djetetu osigurati novac za život dok on bude u zatvoru. Kad je odlazio, samo nas je zamolio da se brinemo za dijete. Svi smo joj htjeli pomoći. Bez obzira na to šta se dogodilo između nje i Rešida, dijete smo obožavali. Nudili smo joj pomoć, da se brinemo za dijete ako ona ne može ili ako joj je teško. Kontaktiran je bio i centar za socijalnu zaštitu. Chiara je sve odbijala “ – govori  teta ubijenog Denisa.

Chiara je, govore, znala biti naprasita, lako bi se posvađala, no nije pokazivala da psihički nije dobro. Odlazila je u posjete u Pulu, sve dok im nije rekla da se seli za stalno… Porodica Pašić govori  kako im je Chiarina mama Rita u četvrtak, kad su se čuli telefonom, govorila kako je redovno obilazila kćerku i unuka, odlazila njima u stan te da je sve bilo u redu. Baka ubijenog dječaka i majka osumnjičenje za ubistvo Rita Rojnić o stravičnom zločinu kao i onom što mu je prethodilo danas nam nije ništa htjela reći poručivši tek da moli sve “da poštuju privatnost porodice u ovom teškom trenutku”.

fokus

Podijeli članak: