Sedmogodišnji Filip umire: Kada je svoju posljednju želju saopćio bolničarima oni su ostali skamenjeni …

Zdravlje

Filip Kvasni (7) maleni je dječak koji je nažalost  smrtno bolestan i koji svoje posljednje dane provodi u bolnici u Engleskoj. ..

On od svoje druge godine on boluje od raznih bolesti, a nedavno se rak potpuno proširio njegovim tijelom… Međutim, sada Filip tvrdi da želi samo jedno – da bude sahranjen pored svoje majke u Poljskoj kako bi se ona na nebu brinula za njega…

Ova potresna priča, na koju niko ne može da ostane ravnodušan, je u kratkom vremenu obišla cijeli svijet. Svi žele pomoći malom Filipu, ali doktori tvrde da mu nakon mukotrpnih terapija i operacija,, spasa nažalost  nema.

Trenutno se za malenog dječaka brinu u bolnici gdje se trude da ove njegove posljednje dane na zemlji učine manje bolnim i da dobije sve što poželi. A on je poželio samo jedno  – da bude opet sa svojom mamom. Naime, on je bolničarima,, u momentima kad osjeća da mu se kraj bliži, šapnuo svoju posljednju želju.

“Želim da budem pokopan pored moje mame”.

 Svi prisutni su se rasplakali, jer je i njegova majka nedavno preminula…

Filip živi u londonskoj bolnici otkad mu je dijagnostikovana leukemija u septembru prošle godine…Nažalost nijedna terapija nije pokazala nimalo pomaka, a rak se proširio na cijelo tijelo.

Njegov otac, Pjotr Kvansi (40) skupio je potreban novac kako bi sinu ispunio želju.

“On kaže da sam ja njegov anđeo ovdje, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on sjeća svoje majke, jer je bio jako mali kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom… Ovo je jako stresno i grozno vrijeme za našu porodicu. Nisam nikada pomislio da ću morati da sahranim svoje dijete. Trebalo bi da bude obrnuto” govori ovaj neutješni otac.

“Doktori ne znaju koliko mu je ostalo. Njegova majka Agnieška je umrla od raka 2011. godine. Sahranjena je u selu Vadovice u Poljskoj. Tamo smo se i vjenčali. Filip se nada da će joj se tamo pridružiti” govori ovaj neutešni otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, ima visok pritisak i probleme s kičmom.Dnevniavaz

 

Podijeli članak: