“Sedela je kod mrtve sestre i dozivala pomoć! Leševi svuda, ruka otkinuta” Potresna svedočenja o nesreći u Šapcu

Vijesti

Miodrag Jovičić (19), Ivana Bogunović (20), Tanja Lacković (18), i Sara Lolić (18) su nažalost nastradali kada je “ford fijesta”, kojim je upravljala preživela Maja Lolić (20), udario u betonski stub.

Četvoro prijatelja iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca je poginulo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko pet ujutru dogodila u Tabanovićima kod Šapca, kada je “ford fijesta”, sleteo sa puta i udario u stib električne rasvete.

Na mestu su preminuli Miodrag Jovičić (19), Ivana Bogunović (20), Tanja Lacković (18), i Sara Lolić (18), dok je Sarina rođena sestra Maja Lolić (20) jedina preživela… Za volanom je bila Maja, a petoro prijatelja se kobnog jutra vraćalo iz izlaska.Meštani Tabanovića prepričavaju stravične scene posle udesa.

“Čuo se tup udarac, a zatim je betonski stub počeo da varniči. Istrčali smo, brzo sam izvadio akumulator iz auta da se ne zapali. Leševi su bili na sve strane”  govori  Milan Ilić, koji je među prvima prišao da pomogne.

Od siline udara rasuli su se delovi automobila, ali i delovi tela nastradalih.

“Devojke koje su sedele napred bile su vezane. Ona koja je vozila uspela je da izađe i dozivala je pomoć. Bila je u šoku i nije znala gde se nalazi. Nije ni primetila da je pored nje mrtva sestra… Druga devojka ispala je iz kola, ležala je pored ograde, a tri metra od tela bila je otkinuta ruka. Na travi su bili delovi mozga. Na sedištima lokve krvi, razbacane stvari ” govori  uznemireni očevidac.

Dragica Ilić, pred čijom kućom se desila nesreća, govori  da je od siline udarca pala sa kreveta.

“Devojka koja je preživela sedela je ovde. Iznela sam joj čašu vode. Govorila mi je da idem da pogledam da li je Sara živa. Nisam smela od straha ” govori  Dragica Ilić.

Sestre Sara i Maja, Ivana, Tanja i Miodrag bili su nerazdvojni drugari. Miodrag je kobnog dana doputovao iz Beča kako bi išao na svadbu kod rođaka.Posle svadbe su, kako priča Miodragova sestra Marija, došli kući, presvukli se i oko 23 je po njih došla drugarica i svi zajedno su otišli u grad.

“Mi smo posle izlaska prvi krenuli, a oni za nama. Došli smo kući i čekali ih, jer smo hteli da igramo monopol, ali njih nije bilo. Pomislili smo da su svratili na pumpu. Onda je najbolji drug mog brata dobio poziv da krene, ali da nikome ne kaže gde i zbog čega”  govori  uplakana Marija i nastavlja:

“Kada sam čula šta se dešava, otišla sam tamo. Pokušala sam da izvučem iz auta brata i drugaricu, ali nisam mogla da im pomognem.”

Njena majka Suzana Jovičić u suzama:

“Znate kakvo je to dete bilo, ja vama ne mogu opisati. Nije što je moje dete. Niti je pio, niti pravio probleme ” govori  majka.

 

Podijeli članak: