SAUDIJSKI KRALJ KOD OBAME:Za samo tri noći iznajmio je 222 zlatne sobe

Vijesti

Donald Tramp je bogat. Ali saudijska kraljevska porodica je stvarno, stvarno, stvarno previše  bogata. Da bi vam malo bilo približnije, trebalo bi da pogledate smještajne kapacitete u kojima boravi saudijski kralj Salman prilikom posjete Washingtonu.

Salman je doputovao u SAD da bi se sastao sa predsjednikom Barackom Obamom, a kraljeva pratnja zakupila je čak 222 sobe u jednom od najskupljih hotela na svijetu i to za samo tri noćenja. A za posebnog gosta, morale su i da se izvrše neke promjene.

Gosti hotela koji su ranije rezervisali sobe dobili su adekvatnu kompenzaciju, a većina njih je premještena u obližnji luksuzni hotel. Noć u hotelu u kome je saudijski kralj odsjeo košta oko 2.000 dolara, a hotel je za kralja osigurao i dodatne pogodnosti kako bi mu ugođaj bio potpun.

Jedan od očevidaca rekao je kako je u hotel, u sklopu priprema za kraljev dolazak, unošen pozlaćeni namještaj, a crveni tepih je raširen ne samo po cijelom hotelu već i u garaži, pa i na parkignu.Sve je bilo perfektno.

Sve je u zlatu. Pozlaćeni stolovi, ogledala, lampe“, kazao je jedan od očevidaca.

Ovo je prva posjeta kralja Salmana Sjedinjenim Državama otkako je u januaru preuzeo tron nakon smrti polubrata Abdulaha. Prilikom posjete američkom predsjedniku trebalo bi da razgovara oko nukelarnog sporazuma i njegovih posljedica u Iranu.

 

Podijeli članak: