SASLUŠANA U POLICIJI Karleuša: Sve ovo je velika farsa! Ja sam…

Vijesti

Jelena Karleuša,naša svima dobro poznata pevačica,je juče  saslušana u beogradskoj policiji zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije dece MMR-om…Karleuša je samo jedna od 42 ličnosti protiv koje je 270 roditelja podnelo prijavu za izazivanje panike javnim istupima i objavama na društvenim mrežama o štetnosti MMR vakcine – protiv malih boginja, crvenke i zuašaka, na osnovu čega je policija, po nalogu tužilaštva, pokrenula predistražni postupak.

Kako stoji u ovoj prijavi, Karleuša je, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja decu štiti od malih boginja, rubeola i zauški, a ovo je drugo pozivanje poznate pevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama… Prvo saslušanje ona je nedavno izbegla tako što je otputovala u Tursku.

Juče se pevačica oko osam časova ujutru, kako “Alo!” saznaje, pojavila sa advokatom u policiji i u svom iskazu navela da nije zagovarala nikog da se ne vakciniše, već je iznela svoj stav o vakcinaciji, pošto je u porodici imala loša iskustva.U razgovoru za Alo Jelena Karleuša govori da je na saslušanju ponovila svoj stav da roditelji moraju da imaju pravo na izbor i navela da je saslušanje trajalo 15 minuta, kao i da su svi bili jako ljubazni.

Činjenice su jasne i dostupne svima:

– 4.507 slučajeva malih boginja registrovano je do sada u Srbiji

– 13 osoba umrlo je od malih boginja do sada

– 15 dana imala je najmlađa žrtva malih boginja u Srbiji.

 ” To nije ni laž, niti izazivanje panike tako da ne podleže nikakvoj krivičnoj odgovornosti. Sve ovo je jedna velika farsa vlasti to svi odlično znaju. U demokratskim zemljama ovo bi se sve zvalo gušenje slobode govora i mišljenja. Ali to je Srbija danas. Tako da ne čudi. Sa druge strane, uslovi za rad koje sam zatekla u 29. novembra su stravični. Apelujem na državu da pomogne policiji jer rade u sramnim uslovima “ govore Karleuša za “Alo!”.

Da se podsetimo, u prijavi protiv 42 osobe, među kojima je i Karleuša, oni su izazivali paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja decu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.U “društvu iz prijave” našli su se i spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović, koja je, kako saynajemo, svoj iskaz dala u petak, Maja Volk, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, Mira Sovilj, dr Todor Jovanovića, kao i pedijatar iz Zrenjanina Mirko Grubić, koji je među prvima dao svoju izjavu.
Prema Krivičnom zakoniku Srbije, za krivično delo izazivanje panike putem sredstava javnog informisanja učiniocu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora…

alo!

 

Podijeli članak: