SASLUŠAN I LJEKAR MALOG RADENKA: Nakon osam sati saslušanja otkrio kako su roditelji dječaka…

Vijesti

Protiv doktora Bojanića Ministarstvo zdravlja je podnijelo  krivičnu prijavu zbog nesavjesnog liječenja, ali je on na saslušanju negirao svaku krivicu. Bojanićev advokat Cvetko Marić je kazao da je njegov klijent tokom osmočasovnog ispitivanja tvrdio da je predložio da mali Radenko zbog ozbiljnosti njegove povrede ostane u bolnici.

“Doktor Bojanić je zajedno sa roditeljima pokojnog Radenka saslušavan osam sati pred javnim tužiocem. Kao svaki savjesni i odgovorni građanin pristao je na saradnju i učestvovanje u istrazi ne bi li se što prije utvrdilo šta je u ovom slučaju krenulo po zlu….

Osim detalja liječenja i samog prijema u bolnicu,, moj klijent je kazao i da je roditeljima dječaka savjetovao da dijete ostane na bolničkom liječenju,, da je uredno očistio ranu i uradio sve po propisu… Njegova jedina krivica je što Nikodinovićima nije dao da potpišu da su odbili bolničko liječenje svog sina”  govori Marić.

Prema njegovim dosadašnjim riječima, nastavlja se saslušavanje,, a na redu je sedam svjedoka iz Opšte bolnice u Loznici.

“Istraga se vodi veoma studiozno i to će dati prave rezultate… Nakon zaposlenih u lozničkoj bolnici, 25. novembra će biti saslušan i tim ljekara iz Instituta za majku i dijete iz Beograda koji su učestvovali u liječenju Radenka Nikodinovića”  govori  naš sagovornik.

 

“Doktor Bojanić je do daljeg slobodan, ne može biti priveden jer će se odazivati svakom pozivu. Ne postoji ni jedan razlog shodan zakonu o krivičnom postupku da u ovom trenutku bude priveden. On se izjasnio da će aktivno učestvovati u procesu i, ukoliko tokom istrage bude potrebe da se dodatno sasluša, on će doći, ali za sada nema potrebe za tim”  govori Marić.

(Informer.rs)

Podijeli članak: