RONILAC ZAPLAKAO OD PRIZORA: Braća se zagrljena udavila u Srebrnom jezeru!! Svi detalji nesreće!

Vijesti

Otac nesrećnih dečaka plakao je kao kiša, dok su ga pridržavali.

Posle 24-satne potrage, tela nesretnih dečaka  Stefana (14) i Nikole (13) ronioci Žandarmerije su izvukli  juče popodne iz Srebrnog jezera.Ožaloščeni otac braće Aleksandar Petrović, koga su pridržavali, je plakao kao kiša, ali bez  ijedne izgovorene reči. Kao da više nije imao snage, posle dugog i bolnog iščekivanja.

Ova scena  bila je toliko potresna da je čak i jedan od ronilaca Žandarmerije, preklaljenih momaka naviknutih na sve i svašta, takođe zaplakao bez stida.

Pre nego što su pronađena tela dečaka, počela je istraga o okolnostima ove užasne tragedije koja se dogodila u nedleju oko 14.30.

“Šest dečaka iznajmilo je jednu pedalinu, dok su četvorica bili na drugoj. Otišli su na suprotni kraj jezera i tamo je Stefan Petrović, koji se nalazio na pedalini gde je bilo šestoro dece, pokušao da pređe na drugo plovilo. On se okliznuo, pao, pri tome najverovatnije udario glavom o pedalinu i upao u jezero. Njegov brat Nikola skočio je za njim, zagrlio ga i pokušao da ga izvuče, ali niko od njih nije izronio”  govori  sagovornik iz istrage.

Deca su bila poluplivači, a da nesreća bude veća, u blizini nije bilo nikoga da im brzo pritekne u pomoć.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: