RIJEŠENA MISTERIJA: Policajac koji je pucao sebi u glavu ostavio dva oproštajna pisma

Vijesti

Policajac V. S. (44), koji je pucao sebi u glavu u svom stanu u beogradskom naselju Karaburma, je ostavio dva oproštajna pisma, saznaje “Blic”  . Ova strašna tragedija  dogodila se u policajčevom stanu u Ulici Garsija Lorke. Policajca je sa teškim povredama glave ekipa Hitne pomoći odvezla u Urgentni centar, gdje se nalazi na reanimaciji.

“Pacijent je u kritičnom stanju i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi “ kazala je portparol Urgentnog centra Aleksandra Berić.

Kako za “Blic”  potvrđuje izvor iz MUP-a Srbije, policajac radi u Upravi za obezbjeđenje, a vjerovatno je pokušao da se ubije zbog ljubavnih problema sa kojima već duže vrijeme suočavao, što je i jasno naveo u jednom od oproštajnih pisama. Naime, napustila ga je žena s kojom je on bio u vezi.

Istovremeno, pojavile su se i glasine da je ovaj nesrećni policajac bio na listi za otpuštanje. Ipak, poznanik policajca V. S. kod koga se  “Blic” raspitao o ovoj verziji događaja to negira. Taj izvor navodi da je, naprotiv, V. S. bio “viđeniji policajac“ u službi, da je “bio na putu da bude unaprijeđen“ i da mu je do unapređenja ostalo “nekoliko formalnosti“, te da nikako nije mogao da preboli ljubavne jade.

Komšija pronašao policajca u lokvi krvi

Ranjenog policajca našao je prvi komšija Radenko Antonijević, koji ga je zatekao na krevetu u lokvi krvi i s pištoljem pored sebe.

“Cijeli dan su mu vrata od stana bila odškrinuta i čulo se teško disanje. U 18 sati sam odlučio da uđem unutra s još jednim komšijom, kako bih provjerio da li je sve u redu, ali smo zatekli užasan prizor. Imao je veliku ranu na sljepoočnici, ali je bio živ” govori Antonijević, koji je istog trenutka pozvao Hitnu pomoć.

Komšije su policajca ocijenile kao mirnog i povučenog čovjeka, koji je veoma rijetko razgovarao s bilo kim, zbog čega mu nisu znali ni ime.

Živio je u stanu pored mog nekih pet, šest mjeseci, ali nisam znao da li ga je kupio ili ga samo iznajmljuje. Bio je uvijek sam” govori  Antonijević.

Prema riječima okupljenih komšija, pucanj se čuo oko 14 sati, ali su svi pomislili da je u pitanju petarda.
(Blic.rs)

Podijeli članak: