“RAZMEŠTANJE NUKLEARNOG ORUŽJA NEĆE SE ZAVRŠITI DOBRO!Rusija uputila stravično upozorenje:SAD i Poljska će ZAŽALITI!

Vijesti

Poljska je potpuno otvorena za raspoređivanje američkog nuklearnog oružja na svojoj teritoriji, rekli su u Varšavi. Deputat Državne dume Ruske Federacije Anatolij Vaserman objasnio je čime bi poljska inicijativa mogla da se završi.

Zamenik premijera Poljske, predsednik Odbora za nacionalnu bezbednost i odbranu Jaroslav Kačinjski, u intervjuu za portal “Welt am Sonntag”, rekao je da je poljsko tlo otvoreno za raspoređivanje nuklearnog oružja Sjedinjenih Država.

Poljski političar je takođe pozvao na jačanje NATO-a u istočnoj Evropi i stvaranje komandnog mesta na teritoriji svoje države.

Zamenik Državne dume Anatolij Vaserman izrazio je uverenje da se razmeštanje američkog nuklearnog oružja u istočnoj Evropi neće završiti ničim dobrim.

Prema rečima parlamentaraca, SAD i Poljska će morati da zažale zbog činjenice da će se oružje za masovno uništenje pojaviti u neposrednoj blizini ruske teritorije.

“Ne nameravam da predviđam konkretan način na koji će Ruska Federacija odgovoriti. Siguran sam samo da će, ako se to uradi, i Poljska i Sjedinjene Države zažaliti. Samo ne znam dokle će se kajati pre nego što budu pretvoreni u pepeo. U svakom slučaju, vreme leta naših sredstava za reagovanje na takve ludorije ne prelazi par minuta” istakao je političar.

 

Podijeli članak: