RAT SE PRELIVA NA UKRAJINSKO SUSEDSTVO? Sazvana hitna sednica Saveta za bezbednost, uveden CRVENI ALARM

Vijesti

Predsednica Moldavije Maja Sandu je sazvala sednicu Vrhovnog saveta za bezbednost zbog eksplozija u Pridnjestrovlju, saopštila je pres-služba administracije predsednika. Moldavija je danas uvela “crveni” alarm zbog opasnosti od terorizma, čime je ta zemlja i zvanično pokazala strah da se sukob prelije na njenu teritoriju.

“Predsednica Moldavije Maja Sandu sazvala je sednicu vrhovnog Saveta za bezbednost zbog incidenata u pridnjestrovskom regionu. Sednica će početi u 13 časova po lokalnom vremenu”  navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu administracije predsednika.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike saopštilo da su u naselju Majak u Grigoriopoljskom regionu odjeknule dve eksplozije, usled čega su onesposobljene dve najjače antene radio-centra, preko kojih je emitovan ruski radio.

Juče je, prema preliminarnim podacima MUP-a nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju, ispaljeno nekoliko granata iz ručnog protivtenkovskog bacača.

Kako je potvrđeno iz ministarstva, na zgradi su razbijeni prozori na gornjim spratovima, a okolinu su ogradili policajci. U napadu nije bilo nastradalih.

Podijeli članak: