Pretukao je: DOVEO MAJKU BOLESNU OD RAKA U BOLNICU, a medicinska sestra joj rekla…

Vijesti

Đ.V. (35) je pretukao u petak medicinsku sestru S.T. (45) u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a incident se dogodio nakon što je njegova majka koja boluje od raka poslana na šalter da joj se zakaže konzilijum i hitna hemoterapija. On je rekao u policiji da je sestra sa šaltera navodno njegovoj majci rekla: “Da imate malo mozga, ne biste došli ovdje jer zračite ko sijalica!”

Majka se jedva kretala i držala se za pult. Pitao sam sestru zašto je tako vrijeđa, a ona se samo povukla sa svog mjesta. Iznerviran, uletio sam u prostoriju u kojoj se nalazila i uhvatio je za kosu i vrat. Nisam je udario. Ona je mene izgrebala, ali ne krivim je. Krivo mi je, jer sam zbog zdravstvenog stanja moje majke postupio tako ” kazala je Đ.V. u policiji.

S.T. je rekla da je Đ.V. udario šakom u lice dok je objašnjavala njegovoj majci da do ponedjeljka ne može da bude primljena kod doktora zbog specifičnog snimanja koje je imala.

Razgovarala sam sa pacijentkinjom koja je došla sa scintigrafije, to jest snimanja kostiju, gdje je tretirana radioaktivnim izotopom, i objašnjavala joj da će je primiti u ponedjeljak, kako i piše u izvještaju. Pokušala sam da joj kažem da bi nakon takvog snimanja trebalo da bude u izolaciji jer zrači. Dok sam joj to govorila, čula sam samo kako neko viče: “Šta ti nećeš, debela”, a potom vidjela šaku koja prolazi kroz otvor pulta. Dok sam se osvijestila, osjetila sam ruke na vratu, a zatim su udarci počeli da sijevaju sa svih strana” rekla je potresena S.T.

Medicinska sestra je nakon ovog  napada primljena na Urgentni centar, a Đ.V. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

(Telegraf.rs/ Izvor: Alo)

Podijeli članak: