PREPOZNAJETE LI BRAČNI PAR SA ESTRADE NA STAROJ FOTOGRAFIJI: REKAO SAM PRIJATELJU DA NIKADA NISAM VIDIO LJEPŠU ŽENU

Estrada

Danas je ovaj par svima dobro poznat i često se u javnosti pojavljuju zajedno. Ipak na starim fotografijama nikada ne bi prepoznali o kome se radi.

Kralj narodne muzike, Šaban Šaulić govori  da je zbog svoje stidljivosti i povučenosti morao tražiti pomoć prijatelja kako bi ga Goca primijetila.

” Sredinom sedamdesetih sam preko druga i cimera Žike upoznao Gordanu. Bila je jedna od najljepših Beograđanki i rekao sam Žiki da nikada nisam vidio ljepšu ženu… Prvi put smo izašli s njom i njenom drugaricom, ali sam ja kod Goce odmah doživio fijasko..

Izveli smo ih na Adu, tamo smo pili sokove i ćaskali, ali sam ja bio toliko stidljiv da sam molio Žiku da priča umjesto mene. Nisam bio od akcije. Moja riječ je bila kao dukat, kad nešto progovorim, svi su u čudu. Bilo me je sramota da pričam s njom”  kazao  je Šaban.

Ono što je Šaulića najviše sputavalo u udvaranju supruzi jeste što ona tada nije ni bila čula za njega.

“Bio sam pun sebe kada smo se našli s njih dvije… Računao sam, ja sam Šaban Šaulić, ona mene zna, imam dvije-tri ploče. Kad ono, međutim, Goca mi kaže: „Ja slušam samo zabavnu muziku. Nikada nisam čula za tebe.“ Žika joj je onda objašnjavao da sam ja hit zvijezda”  kazao  je.

Bio sam u mukama i sjećam se da sam šapnuo Žiki: “Učini nešto” govori popularni  pjevač kroz smijeh, prenosi portal Novi.

Led se otopio tek kada je Goca došla na njegov koncert.

“Pozvao sam je na moj nastup u Kraljevu i Gordana je tada vidjela da me ljudi vole, da imam neko ime, da kada pjevam, da je to erupcija oduševljenja…. Malo-pomalo, desila se  velika ljubav. Mada, vjerujem da se njoj to upravo i svidjelo, to što nisam bio napadan, bio sam običan čovjek”  kazao  je Šaban.

Pjevač je i nakon što je uplovio u vezu s Gocom ostao dosljedan sebi i nastavio da bude stidljiv, pa je jedva zaprosio.

“Moja supruga i ja smo se vrlo kratko zabavljali, jer sam je ja odmah zaprosio…. Mada, i to je bilo jedva, izokola. Rekao sam joj: „Je l‘ bi ti ostala sa mnom?“ Srećom, ona je shvatila šta je pitam. Bilo me je sramota da joj kažem”  govori  Šaban.

Hayat

Podijeli članak: