Preminuo suprug učiteljice ubijene u Teksasu: Njegovo srce nije izdržalo tugu…

Vijesti

Suprug nastavnice Irme Garcie, koja je ubijena u pucnjavi u školi u Teksasu, preminuo je od srčanog udara dva dana nakon smrti svoje supruge. Jo Garsija je doživio smrtonosni srčani udar u četvrtak, potvrdili su članovi porodice, prenosi ABC. Par, koji se poznaje od osmog razreda, ove godine je trebalo da proslavi 25. godišnjicu. Irma Garcia radila je 23 godine u školi u kojoj je u utorak ubijena, a u pucnjavi je ubijena još jedna nastavnica i 19 učenika.

GoFundMe stranica koju je postavila porodica navodi da je Jo preminuo „od slomljenog srca“.

“Zaista vjerujem da je Jo umro od slomljenog srca i da je gubitak ljubavi njegovog života koja je trajala više od 30 godina bilo više nego što je mogao da podnese”, kazala je Irmina rođaka Debra Austin.

Nećak para tvitovao je da je Jo Garcia umro od tuge, prenosi Dejli mejl.

“Molite se za našu porodicu. Bože, pomiluj nas”, kazaoje on. Par je bio u braku 24 godine i imali su četvoro djece. Nije poznato koliko djeca imaju godina. Preživjeli u pucnjavi ispričali su kako su Irma i koleginica Eva Mireles (44) preminule štiteći djecu od metaka napadača.“Ona je preminula sa djecom u naručju pokušavajući da ih zaštiti”, napisao je Irmin rođak Jo Martinez na Twitteru.

“To nisu bili samo njeni učenici, već su to bila njena djeca”, dodao je.

Garcia je predavala u osnovnoj školi Rob 23 godine i prethodno je bila proglašena za učiteljicu godine. Bila je jedan od 19 prosvjetnih radnika u oblasti San Antonia koji su proglašeni za finaliste nagrade Univerziteta Triniti za izvrsnost u nastavi 2019. godine.

Podsjećamo, u osnovnoj školi u Teksasu pre tri dana je ubijeno najmanje 19 djece i dvoje odraslih osoba. Napadač je Salvadore Ramos (18), koji je takođe ubijen. Motiv napada nije poznat, ali američki mediji pišu da je Ramos (18) vjerovatno danima planirao upad u školu, obzirom da je objavljivao fotografije oružja na društvenim mrežama uoči masakra. Ubica je dvije puške kupio za 18. rođendan.

Podijeli članak: