PREKINUTA LJUBAV: Dečko poginule djevojke pod lijekovima: “Čim pokuša da…

Vijesti

Marina Petkuc (20) iz Zrenjanina i Marinel Vukovan (52) iz Torka, su poginuli, a još je šestoro povrijeđeno u stravičnom sudaru na putu Novi Sad – Bečej, kod Bačkog Gradišta… Svi putnici iz oba automobila su se vraćali iz svatova Klementine Virag, jedne od povrijeđenih.

Kako za sada saznajemo, do ove nesreće je došlo kada je Marinel Vukovan, koji se nalazio za volanom “mazde” pokušao da pretekne “pežo” za čijim je volanom bio Davor Vesić. U jednom trenutku, Vukovan je izgubio kontrolu nad “mazdom”, udario u zadnji točak “pežoa” koji je, od siline udara, počeo da se prevrće i završio u jarku…

U trenutku ove strašne  nesreće u “mazdi” su se nalazili Vukovan, koji je mladin ujak, njegov sin Jovan (17) i najmlađi mladin brat, David (15). U drugom automobilu, uz vozača i kuma Vesića, nalazila se i mlada Klementina Virag, njena kuma i, ujedno, kumova djevojka, Marina Petkuc, kao i mladini 18-godišnji brat K. V. i maloljetna sestra E. V…

 

U kući Vesića čuo se  samo bolan plač. Kum, koji je izgubio djevojku, pod lijekovima je, a njegova majka govori da gotovo i nije u stanju da razgovara. Iako nije direktno kriv za nesreću, uporno on osjeća odgovornost.

“Čim pokuša da priča, on zaplače. Nje nema… Znate, ona je bila njegova djevojčica. Nismo se čuli sa njenim roditeljima, iskreno, ne znam ni sama šta bih im rekla. Šta može da se kaže nekome ko je dijete izgubio? Trebalo je da se veselimo, a mi plačemo” govori  Zorana Vesić.

 

Kako ona govori , javili su im se Viragovi da potvrde da su mlada i njena beba dobro, bar jedna dobra vijest u cijeloj nesreći. Najbliži rođaci su otišli u Novi Sad da se pobrinu za najmlađe povrijeđene.

 

“Tek smo prije pola sata dobili vijest da su stabilno. Od brige ne možemo ni da dišemo. I samo se pitam šta je tom čovjeku trebalo da sjeda za volan u takvom stanju? Pa, vozio je svoje dijete. Pogledajte šta se dogodilo – svi ti životi uništeni”  govori ona.U kući porodice Vukovan u Torlaku, jednako je napeto. Marinelova majka i ujak čekaju vijesti od njegove kćerke i zeta koji su pošli u Novi Sad da se pobrinu za dijete.

” Šta da vam kažem? Ništa mi još ne znamo. Znamo samo da je tragedija i nadamo se da je dijete dobro. Čekamo i policiju. Toliko ” govori Merinelov ujak i spušta slušalicu.

 

Inače, Vesić i Klementina, koja je u drugom stanju, pregledani su Urgentnom centru i, nakon zbrinjavanja lakših povreda, pušteni su kući… Mladin brat K. V. zadržan je sa teškim opštim stanjem u intenzivnoj njezi Urgentnog centra u Novom Sadu. Sin vozača mazde J. V, kao i mlađi brat i sestra Virag zbrinuti su u Dječijoj bolnici u Novom Sadu. O njihovom zdravstvenom stanju još nema vijesti…

Prema nekim tvrdnjama mladin ujak  pio je alkohol, a da li je to tačno i u kojoj mjeri znaće se poslije analize. Toksikološki nalaz, koji se očekuje, trebalo bi da pokaže da li su oba vozača imali alkohola u krvi.

” Udarac je, kažu, bio toliko jak da je sirota djevojka ispala kroz prozor, a ujaka su našli čak u njivama, kraj puta. Najgore je prošao najmlađi mladin brat koji je pao između sjedišta, kod mjenjača “ govori  jedna od rođaka porodice Virag.

(Blic)

Podijeli članak: