POTRESNA ISPOVIJEST:Usnija Redžepova: Ne dajte da umrem!!

Estrada

Usnija Redžepova, koja već tri godine boluje od raka pluća, od utorka, kad je smještena u Kliničko-bolnički centar u Beogradu, prolazi kroz najgori životni period jer se svakodnevno bori s neizdrživim bolovima. Ekipa Kurira kontaktirala je sa pjevačicom telefonom i ona je rekla da može da nas primi u posjetu.

Jedva priča

Umorna i neutješna, dočekala nas je u bolničkoj postelji, iako se sve vrijeme savijala od bolova i jedva govorila zbog otežanog disanja. Međutim, njena želja za oporavkom je toliko jaka da se i slikala kako bi pokazala ljudima koji se bore za život da ne treba posustati, već se izboriti do kraja.

 – Teško je ovo, ne znam kako sama sebi da pomognem, a kamoli neko drugi. Imam podršku porodice, kao i najbližih prijatelja i kolega, ali tu sam gdje sam. Nisam pokušavala da se liječim na privatnim klinikama – teško, ali ponosno izgovara Redžepova, koja se uprkos svemu obradovala našoj posjeti.

Čak je u jednom momentu uspjela da se osmjehne, ali ubrzo su je savladali bolovi. Tražila je vodu. A onda ju je uhvatila panika da je ne ostavimo samu.

Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim – zavapila je Usnija, ali je opet skupila snagu da nastavi:

– Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se mnogo pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspijevam da sjedim. Pokušala sam da ustanem kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršala, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni da jedem. Uzmem malo „plazmice“, i to je to.

Treba joj kiseonik

– Mogu ja bez oksigenske terapije, ali kad me mnogo zaboli ili počnem da gubim dah, moram da koristim kiseonik. Lakše mi je kad ima nekog pored mene. Doputovali su brat i snajka iz Skoplja sa mnom, oni najviše brinu o meni. Ipak, posjećuju me i prijatelji, kolege… Kad sam se razboljela, najviše me je obilazila Merima Njegomir, ali u posljednje vrijeme je nema jer vjerovatno ima obaveze. Bile su mi Izvorinka Milošević i Goca Stojićević. Moram reći da sam se s Izvorinkom isplakala kao dijete. I moja Esma mi mnogo pomaže, uz mene je svim srcem – uspjela je sve da nabroji Redžepova, prije nego što ju je ponovo savladao san.

(Kurir)

Podijeli članak: