Potresna ispovijest oca preminulog Almedina Dugalića iz Tešnja: Imao trzaje, pokrete, usta su mu se grčila!

Vijesti

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon vijesti da je u Tešnju, slaveći svoje punoljetstvo, preminuo 18-godišnji Almedin Dugalić, a sumnja se da je zatajenje srca pruzrokovala dr.ga koju su mu navodno sipali u piće, ali to iz MUP-a ZDK nisu još uvijek mogli potvrditi.

U ekskluzivnoj ispovijesti za portal 072info.com otac preminulog mladića Admir Dugalić ispričao je detalje ove tragedija koja se ne pamti na ovim prostorima.

Tražio proslavu u diskoteci

“Vjerujte da nemam snage da pričam, a još sam u šoku od svega” riječi su kojima, kroz uzdahe, počinje razgovor otac Admir.

Posebno pogađa u srce činjenica što bi svaki roditelj smatrao da je njegovo dijete najsigurnije u kući, zbog čega je upravo i Dugalić odlučio proslaviti rođendan u kući, međutim, niko nije ni slutio da će doći do tragedije.

“Zato smo i odlučili da proslavi rođendan u kući. Tražio je da ide u diskoteku, međutim, nisam mu dao. Ima svoje prijatelje, rekao sam mu da pozove prijatelje tu” nastavlja Dugalić.

Četiri prijatelja

Ističe da su proslavi prisustvovala četiri prijatelja njegovog rahmetli sina, a koji je inače bio miran i povučen.

“Nije konzumirao alkohol niti cigarete, bavio se muzikom, svirao klavijaturu”  govori bolom shrvani otac.

Na upit šta sumnja da je uzrok smrti njegovog sina, Dugalić govori:

“Trovanje. Pretpostavljam, ali i na osnovu onoga što sam čuo, neko mu je nešto stavio u piće” govori otac Dugalić.

Posebno ističe da je njegov rahmetli sin bio zdravstveno stabilan i nije imao nikakvih poteškoća. Posljednje minute života njegov sin Almedin upravo je proveo sa ocem Admirom.

“Imao je neke trzaje, pokrete. Povraćao je. Kasnije je došlo do gušenja, bio sam sa njim u sobi. Ušao sam mu pomagati. Usta su mu se grčila”  prisjeća se otac Dugalić.

Još nije razgovarao sa prijateljima koji su bili na proslavi rođendana, a pozvali su ga njihovi roditelji i tražili dopuštenje da klanjaju dženazu njegovom rahmetli sinu, što im je i dozvolio. Posebno ističe kako su inače iz fine, mirne i čiste porodice, da se bavi autolimarstvom u svojoj radionici.

“Odgajao sam svoju djecu kako treba i kako je propisano. Jučer mu je čitava škola došla na dženazu, svi su plakali”  govori otac.

Na kraju razgovora bolom shrvani otac Admir govori kako ne može vjerovati da nema njegovog sina.

“Kako se osjećati, izgubili ste dijete?! Kćerka je, sestra njegova, u šoku, stalno smo po bolnici, ne možemo vjerovati da više djeteta nema”  govori Dugalić. Na upit vjeruje li da će istraga proteći korektno, budući da je glavni osumnjičeni za uzrokovanje smrti njegovog sina dijete policajca, i da će istina izaći na vidjeli Dugalić zaključuje:

“Nadam se da će onaj ko je to uradio odgovarati za svoje djelo. Ako ne na ovom, onda na onom svijetu hoće “– zaključuje Dugalić u ispovijesti za 072info.

Podsjetimo, obavljena je obdukcija tijela i utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca, a sve se desilo na proslavi rođendana u kući stradalog.

Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ‘Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne droge’. Obavljena je obdukcija.

Osumnjičena najmanje jedna osoba

Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu.Za sada se jedna osoba, inače sin policajca iz Tešnja, sumnjiči za izazivanje smrti mladića, međutim, moguće je, najavljeno je iz policije, da će broj osumnjičenih biti proširen na više osoba.

Izvor: 072.info

Podijeli članak: