Vijesti
0

POTRAGA ZA ELVEDINOM I NJEGOVOM SESTROM I DALJE TRAJE:Češlja se svaki pedalj Majevice, uključen i helikopter!

Potraga za Elvedinom Alićem i njegovom petogodišnjom sestrom traje već četiri dana. Niko nema namjeru da ih prestane tražiti, iako o njima nema ni traga ni glasa. Pored prijatelja i članova porodice, za njima, po nepristupačnom terenu i na visokim temepraturama, tragaju i članovi Gorske službe spasavanja iz Mostara, kao i moto i kluba terenaca […]

Podijeli članak:
POTRAGA ZA ELVEDINOM I NJEGOVOM SESTROM  I DALJE TRAJE:Češlja se svaki pedalj Majevice, uključen i helikopter!

Potraga za Elvedinom Alićem i njegovom petogodišnjom sestrom traje već četiri dana. Niko nema namjeru da ih prestane tražiti, iako o njima nema ni traga ni glasa.

Pored prijatelja i članova porodice, za njima, po nepristupačnom terenu i na visokim temepraturama, tragaju i članovi Gorske službe spasavanja iz Mostara, kao i moto i kluba terenaca iz Brčkog i Srebrenika. Kako je posljednji put viđen u šumi na pograničnom pojasu sa Sebrenikom, uključena je i tamošnja policija.

Uključen i helikopter

U potragu za Elvedinom i njegovom sestrom danas je uključen MUP Republike Srpske sa helikopterom. Češlja se svaki pedalj planine Majevice.

Foto: Avaz (Elvedin Alić: Štićenik Doma za invalidne osobe u Prijedoru)

– Za sada nemamo informacija gdje bi se tačno lice moglo nalaziti, odnosno ova lica. Mi ćemo, evo i u narednom periodu pokušati i sa ovim helikopterom i uz MUP-a RS bilo kakve tragove da lociramo. Štab koji rukovodi cjelokupnim aktivnostima je u školi u Rašljanima – rekao je Halid Emkić, portparol policije Brčko distrikta.

Nepoznat teren

Porodica je sve više zabrinuta. Elvedinov brat Aldin kaže da nikako ne spava. Sumnja da su se brat i sestra izgubili na planini jer Elvedin ne poznaje teren, prenosi ATV.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  POGODILO UŽASNO NEVREME: Olujni vetar nosi sve pred sobom, hiljade ljudi bez struje - IMA MRTVIH!

– Čitavu noć sam na terenu. Hodam, tražim da bi nešto našao, ali,nažalost, nema ništa od tog. Ja se nadam makar da bi ih trebali naći – priča Aldin Alić, Elvedinov brat.

Mještani Rašljana, oni koji sve posmatraju sa strane, tvrde da nadležni organi ne rade dobro svoj posao. Upozoravali su ih, kažu, kuda treba da usmjere potragu, ali ih niko nije poslušao.

Izgovor za izlazak
Elvedin i njegova petogodišnja sestra nestali su u petak, poslije podne. Kuću su napustili pod izgovorom da idu na kupanje u seoskoj rijeci. Oboje su osobe sa posebnim potrebama, a Elvedin je štićenik Doma za invalidne osobe u Prijedoru.

Autor: (Dž. Č.) – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187804/potraga-za-elvedinom-i-njegovom-sestrom-ceslja-se-svaki-pedalj-majevice-ukljucen-i-helikopter#sthash.hVzGJlAL.dpuf

Podijeli članak:

Napisano od melisa

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!