POSLJEDNJE RIJEČI VELIKOG SRPSKOG GLUMCA DOKTORIMA PRIJE SMRTI: “Šta ću ja ovdje, vodite me u…”

Vijesti

Sa ovog svijeta se ispraća  velikan srpskog i ex-jugoslovenskog glumišta Dragan Nikolić. Njegova supruga Milena Dravić je neutješna, rodbina, prijatelji, kolege i obični građani… Posljednje dane svog života proveo je na beogradskoj VMA gdje je cjelokupno osoblje pokazivalo veliko poštovanje i ljubav prema njemu.
Prema riječima jednog člana tima koji je brinuo o glumcu, Dragan se dostojanstveno borio s opakom bolešću i do posljednjeg dana je vjerovao u izlječenje.

 

” Bio je izuzetno pažljiv. Znao je ime svakog doktora, medicinskog osoblja i njihove nadimke. Vedar duh i duhovitost zadržao je i pored teške bolesti. U danima kada je bio raspoložen šetao se i tražio da ide u kafanu na ćevape sa svojom Milenom i kumom Sekom Sablić. Govorio je: “Šta ću ja ovdje, zašto ležim, hoću u kafanu!” “  započinje priču sagovornik beogradskog Kurira, koji je zbog svog posla insistirao na anonimnosti.

O Draganu su do posljednjeg dana brinuli i dolazili mu u posjete njwgova supruga Milena Dravić i vjenčana kuma Seka Sablić.

“Pratio je šta pišu novine o njemu. Zahvaljivao je na podršci koju je svakodnevno dobijao. U najtežim trenucima pokazao je šta je šmeker i legenda. Napravio je prisan odnos sa svima nama i kao da smo bili njegova porodica.

Svima u kolektivu je mnogo žao što je otišao. Plakali smo kao djeca kad je preminuo”  govori  sagovornik Kurira sa Vojnomedicinske akademije.

Često se kaže da onaj koji rado i od srca pomaže, nikada neće pričati o tome. Biće mu dovoljno samo saznanje da je nekog usrećio. Takav je slučaj bio Milenom Dravić i Draganom Nikolićem, koji sav novac koji su imali u kući dali dečaku kome je bila neophodan operacija očiju.

DIRLJIVA PRIČA O GAGI I MILENI KRUŽI INTERNETOM

Gaga i Milena, usred najgore krize, nekako uspeli da skupe novac za novi automobil i odlučili su da zamene vremešni “golf” kojeg su stalno morali da guraju da bi upalio. Kao na filmu, krenuli su da kupe novi automobil, ali “golf” nije hteo da upali, pa su se vratili u stan da pozovu nekoga da ih odveze.

I baš u tom trenutku na televiziji je emitovan prilog o dečaku kojem je hitno potrebna operacija očiju. Dragan je pogledao u Milenu i rekao: “Njima treba para koliko i mi imamo trenutno u kući, ma, šta će nam novi automobil”.

Ubrzo su saznali gde se nalazi porodica dečaka, i kada je došao prijatelj koji je trebalo da ih odveze da kupe auto, rekli su mu da ih vozi do dečakovog sela.Oni su se samo pojavili ljudima na vratima i predali im novac za operaciju.

Mnoge godine su prošle, a ova divna ljudska priča nikada nije dospela u javnost, sve dok Tanja Peternek nekako nije saznala za nju.

 Milena je ovu priču samo potvrdila i nije želela da govori o detaljima. Po njenoj reakciji, kada sam pomenula tu anegdotu, videlo su oni skromni i humani ljudi. Oni su učinili mnogo dobrih dela u životu, ali od toga nikada nisu želeli da dižu medijsku pompu rekla je Tanja Peterne
(Kurir/Čaršija.info)

Podijeli članak: