PORODICA OTKRILA KO JE KRIV: Krenula je pod Ostrog, pa preminula zbog PRELOMA NOGE. Ono što su joj u bolnici govorili nas je ŠOKIRALO!!!

Vijesti

“Lekari su mi ubili ćerku! Nisu joj u Kragujevcu nedelju dana previjali posekotinu iznad kolena, zbog čega je posle rana zagnojila, i proširila se. Dete moje, jedinica moja, umrla je u strašnim mukama, a da ni porod nije dočekala…”

Ovako, gušeći se u suzama,započinje svoju priču Vera Ilić, čija je ćerka Danijela Trailović (40), početkom novembra, preminula u KBC Beograd zbog komplikacija koje je zadobila nakon što je, 23. avgusta, u Novom Pazaru slomila desnu butnu kost…

 ” Ćerka i zet su pošli krajem avgusta u manastir Ostrog i zastali su u Novom pazaru, da se odmore”  plačući govori Vera.

“Danijela je otišla do radnje u kojoj se prodaju perlice, ali nije videla stepenice unutar te prodavnice.”

” Moja supruga se okliznula i pala “ dodaje na to Danijelin suprug Novica (47).

” Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, a lekari u Novom pazaru su mojoj supruzi konstatovali prelom desne butne kosti i posekotinu iznad kolena… Sanirali su joj ranu, nakon čega su je prebacili u KBC Kragujevac.”

Danijela je, govori, narednih nedelju dana provela u KBC Kragujevac… Za to vreme, tvrdi Novica, nijednom joj nije previjena rana iznad kolena.

“Moja supruga se požalila jednoj medicinskoj sestri da joj rana iznad kolena neprijatno miriše, ali, medicinska radnica ju je šokirala odgovorom. Rekla joj je: ”Pa, naravno da miriše. Kada si se poslednji put okupala?'”‘ govori Novica.

Nakon nedelju dana lekari su Danijelu uveli u operacionu salu, kako bi joj operisali slomnjenu butnu kost… Međutim, brže su izašli iz sale, nego što su u nju ušli.

“Meni su lično lekari rekli da nisu mogli da mi operišu ćerku jer joj je prošao termin, ma šta to značilo” – krši ruke Danijelin otac Mile Ilić i na to još nastavlja:

“Ali, odmah sutradan su, mislim, shvatili šta su učinili jer su joj tada posekotinu iznad kolena očistili sve do kostiju, nakon čega su joj nogu stavili u vakum aparat, koji je trebao da joj iz rane izvuče sve nečistoće koje su se tu zadržale nakon što joj nedelju dana nije menjan zavoj.”
Danijelina porodica tvrdi da su iz Kragujevca želeli da je prebace na VMA u Beogradu i da su im to i kazali… Ali, u međuvremenu su se “predomislili” i operisali je u toj medicinskoj ustanovi, nakon čega su je vratili u Bor.

“U Boru su mojoj ćerki svakodnevno čistili ranu, koja je zagnojila i na mestu preloma butne kosti. Rašivali su joj konce, čistili ranu i ponovo je zašivali. Dali su, ne mogu da grešim dušu, sve od sebe da joj pomognu “ govori  Mile.

Međutim, pošto se Danijelino stanje nije popravljalo, ona je prebačena u niški KBC, a odatle odmah, nakon samo jednog pregleda, ova žena je upućena na VMA u Beogradu…

“Na VMA su lekari Danijeli samo očistili ranu i vratili je u Bor… Kao da su i oni, mada nam to nisu rekli, znali da su nemoćni da joj pomognu “ u suzama širi ruke Novica.

U Boru je Danijela boravila dok nije pala u komu.Prebačena je, potom, u KBC u Beogradu, gde je i preminula usled komplikacija sa nogom.

“Obdukcija tela mog deteta obavljena je još 7. novembra, ali mi do danas nismo dobili odgovor na pitanje zbog čega je naše dete preminulo. Ja, lično, sumnjam da je ona preminula od sepse koju je, mislim, dobila u KBC u Kragujevcu. Ali, neće se ovako okončati. Spreman sam da prodam sve što imam i do kraja života da se borim da se krivci za smrt moje ćerke pronađu i kazne” kroz suze govori otac Mile.

“Mi smo imali samo Danijelu, a ona je 20 godina neuspešno pokušavala da dobije dete. Čak su ona i moj zet konkurusali za usvajanje, ali su dobili negativan odgovor. Kuća mi je, do veka, zavijena u crno…”   guši se u suzama majka Vera…

“Kada je pacijentkinja Danijela Trailović primljena u Opštu bolnicu u Boru, čim smo je pregledali želeli smo da je vratimo u kragujevački KBC, ali tamo nisu želeli da je prime “ rekao  je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Po njegovim rečima, Trailovićeva je u Bor iz Kragujevca dopremljena u izuzetno teškom stanju, a ovdašnji ortopedi su učinili sve što je bilo u njihovoj moći….

” Na kraju smo, ipak, morali da je, prvo pošaljemo u KBC u Nišu, a potom i u Beograd, gde je pacijentkinja i preminula “ govori dr Joksimović.

Na Odeljenju orrtopedije KBC Kragujevac nisu želeli da komentarišu tvrdnje supruga i roditelja Danijele Trailović, uz obrazloženje da takve informacije ne daju telefonskim putem… Takođe, oni su nas uputili i na direktora te zdravstvene ustanove koji, kako su nam kazali, jedini ima prava da daje izjave o tako osetljivim pitanjima…

Blic.rs

Podijeli članak: