PORED TURBO FOLKA I FARMA ZAVRŠILA NA TESTU: Na ispitu u školi pojavljuju se i pitanja o rijalitiu…

Lifestyle Rijaliti Vijesti

Posle tekstova pesama poznate folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović u školskim udžbenicima, javnost je šokirala vest da je na takmičenju srednjoškolaca iz matematike postojao zadatak u kojem se pominje suparnik “Farma”, u kojoj su učesnici govorili, i čak i pobedili!

Matematički takmičenje studenata medicinske škole nedavno je održano na Medicinskoj školi u Leskovcu, a zadatak “Farma” bio je testiran u sva četiri razreda.

Odličan primer?!

Dodao je da je ova nemira dobar primer zadatka.
Na drugim takmičenjima ne postoji takav sistem procentualnih promena, pa je “Farma” bio dobar primer – kaže on.

 

Biljana Bojanić, predsjednica Udruženja medicinskih škola, koja je organizator takmičenja, ističe da nemaju uvid u zadatke prije kraja testa.
Bilo je negativnih reakcija i komentara kolega. Da sam ih sastavio, mogao je biti još jedan primer. Ne bih sada pričao o tome, šta je to bilo. Deca su pokazala vrlo dobro znanje na takmičenju i zaslužile su pohvale – zaključila je Bojanićeva.

 

Profesor Miodrag Mateljević

“Farma” se mogla izbjeći

Bivši dekan, profesor na Matematičkom fakultetu i akademik prof. Dr. Miodrag Mateljevic kaze da bi se moglo izbjegavati spominjanje “farme”:
– Moglo je biti ubačeno negde gde je glasanje bilo istog tipa. Nije moralo biti smiješno, ali vjerovatno je da su u stvarnosti retki primeri kako to funkcioniše i glasa.

 

Naša stvarnost

Pojava “Farme” prouzrokovala je negativne reakcije. Međutim, jedan od autora zadatka Vladimir Baltić ne vidi ništa kontroverzno.
– Ako se to dešava na televiziji, to znači da je to naša stvarnost. Problem je u tome što je ovaj zadatak loše učinjen, od 113 učenika koji su to učinili tačno. I to bi trebalo da bude problem, jer u loše ulaže u nauku i obrazovanje, a ne na “farmu”

 

kurir/carsija

Podijeli članak: