Policajac iz Nevesinja otkrio detalje svoje otmice: Napravili mu sačekušu na putu, uzeli 3.000 KM i…

Vijesti

Za policajcem iz Nevesinja Milošem Grahovcem se tragalo četiri dana, a pronađen je u nedjelju navečer, pored puta u mjestu Divin. Nakon što je hospitalizovan dao je izjavu postupajućem tužiocu te otkrio šta mu se desilo.

Šta je Grahovac rekao o svojoj otmici, ispričao je portparol Tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović. Grahovac je naveo kako je otet nakon što je sletio automobilom gdje mu je bio prepriječen put.Prema njegovoj pretpostavci, otele su ga četiri osobe i držale zatočenog četiri dana. Vezali su mu ruke i noge te uz prijetnju oružjem uzeli novac u vrijednosti od 3.000 KM.

Kako ATV saznaje, Grahovac ne zna ko su otmičari s obzirom na to da su imali fantomke na glavi, kao ni to gdje su ga držali zatvorenog.

Policija i tužilaštvo s oprezom uzimaju sve izjave s obzirom na razne priče koje se mogu čuti o ovoj otmici, uključujući i to da je riječ o dugovanju.

Inače, protiv Miloša Grahovca se vodi postupak u Tužilaštvu BiH, a sumnjiči se da je u promet stavio lažni novac. Zbog toga je i suspendovan sa mjesta policijskog službenika Policijske stanice Nevesine.

Podijeli članak: