POKRENUTA ISTRAGA PROTIV TONIJA CETINSKOG: Objavljeni detalji pogibije pešaka!!!

Vijesti

Organi reda pokrenuli su istragu o nesreći koja se dogodila prošle godine, a u kojoj je učestvovao poznati pevač Toni Cetinski.

Rovinjskoj je policiji oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Tony Cetinski, udario u telo muškarca koji je ležao na ulici…Telo je preminulog muškarca nakon nesreće prevezeno na Odeljenje za patologije u Opštoj bolnici u Puli, gde je obavljena obdukcija, no do sada se nije znalo puno detalja o samoj nesreći.

“21. februara 2018. godine donelo se rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće”, stoji u saopštenju, prenose hrvatski mediji.

“Postoji osnovana sumnja da je optuženi 3. novembra 2017. godine upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na putevima, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog skretanja u levo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio stanju na putu, vidljivosti i preglednosti, te potrebi zaustavljanja pred preprekom, svestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, olako smatrajući kako do štetnih posledica neće doći”, dodaje se…

“Osnovano se sumnja da optuženi nije, ulaskom u krivinu, obratio pažnju na pešaka (1955.), koji se nalazio na ulici, odnosno ležao je na ulici usled narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, te pod istovremenim uticajem alkohola i leka. Donji deo vozila zahvatio je pešaka, koji je smrtno stradao na mestu nesreće”, stoji još u ovom priopćenju DORH-a.

“Odluka o donošenju ovog rešenja je usledila  nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: provera na mestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzora..ka krvi i urina, toksikološka veštačenja uzoraka krvi i urina te pregled i obdukcija tela pokojnog pešaka”, zaključuje se u saopštenju.

svet

Podijeli članak: