Pogodilo nas stravično nevreme ima povređenih: Vetar čupao drveće, a oluja izazvala kolaps u saobraćaju!!!

Vijesti

Policija je, zbog opasnosti po kampere, morala da evakuiše čitav kamp, u kojem je boravilo 50 osoba…
Jako nevreme, koje je sinoć zahvatilo velike delove Austrije, je napravilo znatnu štetu i izazvalo veliko probleme u železničkom i automobilskom saobraćaju… U jednom kampu u mestu Melbrik, prema policiji, jak vetar sa kišom oborio je više kamp-prikolica, a tri osobe, među kojima je jedno dete, povređene su polomljenim granama.

Policija je, zbog opasnosti po kampere, morala da evakuiše čitav kamp, u kojem je boravilo 50 osoba.

U pokrajini Koruška je oštećeno više kuća, kao i automobila od drveća koje je iščupao jak vetar. Snažna oluja sa jakim padavinama zahvatila je i pokrajine Donja Austrija, Štajersku, Salcburg, Tirol i Burgenland, kao i Beč. U Štajerskoj je u mestu Hintervald in Klajnsekl vetar isčupao drveća na deset hektara šume. U Donjoj Austriji su vatrogasci  imali tokom cele noći pune ruke posla jer su drveća padala na puteve, dalekovode, kuće.

Vetar je “protutnjao” na teritoriji opštine Baden brzinom od 100 kilometara na čas, te obilne padavine poplavile su brojne saobraćajnice… U Burgenlandu zbog posledica oluje više je puteva bilo blokirano, a među njima i autoput Ostautoban (A4), koji vodi ka Mađarskoj, koji je satima bio zatvoren zbog drveća koje je palo na automobile…

Vozilima za čišćenje snega nadležne vlasti su sklanjali  polomljene grane i drveća sa kolovoznih traka sve do ranih jutarnjih sati…

Usled nevremena je došlo i do prekida u železničkom saobraćaju, a pogođena je pruga u Burgenlandu i Donjoj Austriji, te tako, između Vulkaprodersdorfa i Ajzenštata, vozovi privremeno nisu mogli da saobraćaju… Isto tako železnički saobraćaj je bio u prekidu i između Bruk an der Lajta i Nikelsdorfa, graničnog mesta sa Mađarskom.

I u Tirolu i Salcburgu je nevreme dovelo do problema u saobraćaju pa su pojedine saobraćajnice bile zatvorene zbog odrona.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podijeli članak: