POGINULA SESTRA POZNATOG SRPSKOG GLUMCA: On prebačen u bolnicu nakon što je pokušao da je spasi!!

Vijesti

Srpski glumac Ljubivoje Tadić sinoć je pokušao da spasi sestru Maju iz požara u kome je izgorio dio njegovog stana u ulici Koče Kapetana na Vračaru u Beogradu. Nažalost, Tadićeva sestra Maja (57) je u požaru izgubila život, a glumac je sa težim opekotinama prevezen u Urgentni centar.

Ljubivoje je pokušao da spasi sestru iz požara i zbog toga je zadobio teške povrede. Pokušaćemo da njega i njegovu majku prebacimo na VMA sa kojim imamo saradnju, kako bi njih dvoje bili što bolje zdravstveno zbrinuti – kazao  je za Blic Dejan Savić, vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.

Savić je rekao da je Ljubivoje u boljem stanju nego što su ljekari u prvi mah pomislili, ali da je njegova majka Mirjana i dalje kritično.

Noćas u glumčevom stanu je izbio požar, čiji uzrok još uvijek nije poznat.

Glumac je zadobio opekotine lica i glave drugog i trećeg stepena, i nalazi se na odjeljenju plastične hirurgije, a njegova majka je u težem stanju, zbog čega je smještena na intenzivnu njegu.

Ljubivoje Tadić rođen je u Novom Sadu i potiče iz glumačke porodice: otac mu je bio Rastko Tadić, a stric Ljuba Tadić.

Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. U Narodnom pozorištu je od 1984. godine. Pored glume, bavi se književnošću, dramaturgijom i režijom projektnih predstava u drugim pozorištima i alternativnim scenama. Od 2000. do 2005. godine je bio upravnik Narodnog pozorišta.

Osnovao je svoje pozorište “Ogledalo” u kome igra Arčibalda Rajsa u predstavi “Čujte Srbi, čuvajte se sebe!” i predstavu koju je po sopstvenom tekstu režirao “Kako je divan taj prizor”, “Zle duhe”, politički kabare “Kakav je ovo narod”. Režirao je predstavu “Šta je bilo posle”, zajedno sa glumcima iz pozorišta Sklonište u teatru. Takođe režirao je i glumio u predstavi “Riznica poroka” Dobroslava Petričevića.

Veći dio predstava je snimio za televiziju RTS, emisiju tv teatar.
(Doznajemo.com/Blic.rs)

Podijeli članak: