Počeo krvavi obračun na Balkanu: Ubice iz BiH siju smrt!!!

Vijesti

Dva crnogorska klana su zaratila prije tri godine zbog krađe više od 200 kilograma kokaina.

Oružani sukobi na području Kotora, Beograda i Novog Sada su do sada  odnijeli čak osam života, a četiri su osobe ranjene. Ova balkanska mafijaška priča dobiva svoj nastavak jer su za likvidacije, navodno, angažirani plaćene ubice iz BiH.

Rat između dvaju crnogorskih klanova ” škaljarskog i kavačkog ” je  započeo  2013. godine kad je u Valenciji nestalo oko 200 kilograma kokaina prokrijumčarenog brodom iz Južne Amerike. Ovaj veliki sukob se po svemu sudeći pretvorio u rat do istrebljenja, tako piše Blic. Škaljarski klan vode braća Jovan i Igor Vukotić, bliski saradnici Luke Bojovića, šefa novog zemunskog klana, dok kavački klan vode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan na kojeg je nedavno pucano u Novom Sadu.

Plaćenici iz BiH

“Kašćelan i njegov tjelohranitelj su krajem juna ranjeni u Novom Sadu. Na njih su, dok su bili u Audiju A6, pucali napadači s motora koji su pobjegli. Kašćelan se oporavio i sprema osvetu. Istraga koja se u Srbiji vodi o ubojstvima koja su rezultat sukoba kotorskih klanova došla je do saznanja o napadačima. Obje strane su angažirale plaćenike iz BiH. Neki su i identificirani” , kazao je Blicov izvor.

Ovdje je prema nekim navodima riječ o bivšim ratnicima i pripadnicima specijalnih i vojnih policijskih jedinica koji su svoje usluge odlučili ponuditi do i mafiji. Nekoliko puta su u ovom mafijaškom ratu bili angažirani snajperisti, a cijena im je,prema nekim navodima , nekoliko desetaka hiljada maraka.

“Policija ima popis od desetak bivših profesionalaca iz BiH koji ubijaju za mafiju, odnosno za onoga ko više plati. Postoji barem još toliko plaćenika koji još nisu otkriveni” , govori Blicov izvor.

Čin 1: Eksplozija Audija i ubistvo u istoj večeri

Prva veća eskalacija ovih  sukoba nakon nestalih 200 kilograma se dogodila u februaru 2015. godine kad je u Podgorici u zrak dignut automobil Milana Vujotića kojem se otada gubi svaki trag. Istu večer u Novom Beogradu je ubijen Goran Radoman.

Njih dvojica  su bili pripadnici škaljarskog klana.

Čin 2: Greškom ubili mafijaševa prijatelja

Veoma očekivana osveta je stigla ubrzo te se škaljarski klan ubrzo okomio na Gorana Đuričkovića, koji se s puta u Španiju vratio s prostrijelnom ranom. On je svoje skrovište našao kod prijatelja i bivšeg političara Saše Markovića. U aprilu prošle godine Marković je ubijen ispred porodične kuće, a policija vjeruje kako je riječ o grešci napadača čija je meta zapravo bio Đuriković.

Čin 3: Prvi snajperski atentat

Uprkos tome što policijska istraga nikad nije pronašla Markovićevog ubojicu, otkrili su atentat dviju osoba koje su bile zadužene da “riješe” Đuričkovića. Obojica su uhapšena, ali Đuričkoviću to nije pomoglo, ubijen je hicem iz snajpera u oktobru prošle godine dok je šetao ispred svog restorana u Budvi.

Čin 4: Val hapšenja 

Dva mjeseca nakon Đuričkovićeva ubistva, u Kotoru likvidiran je član škaljarskog klana Ivan Lopičić. Nakon toga je uslijedio  val hapšenja – u Španiji je uhapšen Vinetu Čoković, a u Beogradu Kosta Radanović, obojica zbog sumnje u vodstvo kriminalne skupine koja je krijumčarila kokain. Za Radanovića se sumnja i kako je sudjelovao u obračunu u kojem je ranije u Španjolskoj ranjen Đuričković.

Čin 5: Vruće proljeće

Žestoki obračun nastavio se u Kotoru gdje je krajem marta prošle godine hicem u leđa teško ranjen Vojin Stupar. Njegov prijatelj Srđan Vlahović, član osiguranja šefova kavačkog klana, je ubijen nekoliko sedmica kasnije. Dok je sjedio u automobilu u njega je ispaljen rafal iz automatske puške. Ubice su se odvezle na skuteru.

Čin 6: Još jedno ubistvo greškom

Kotorski arhitekt Nenad Popović je ubijen, vjeruje se, greškom, u svom automobilu ispred jednog tunela. Popović je vozio crni Mercedes, isti kao i otac braće Vukotić, šefova škaljarskog klana. Vjerovatno je on bio meta.

Čin 7: Atentat na šefovu ženu

Nako toga uslijedila su čak tri atentata na Miloša Radonjića, čovjeka vrlo bliskog kavačkom klanu, a u pucnjavi iz maja ove godine na meti se našla supruga Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana.

Čin 8: Protivnapad

Iz Kotora ova obračun se preselio u Novi Sad gdje je ubijen tjelohranitelj Jovice Vukotića, vođe škaljarskog klana. Tome je uslijedio protivnapad u kojem je na vođu kavačkog klana, Slobodana Kašćelana, ispaljeno 15 metaka. On je preživio ovaj  napad.

Čin 9: Snajper u zatvoru

Surovost ovog mafijaškog rata se najbolje  očituje u obračunu iz rujna. U razornoj eksploziji u naselju Muo u Kotoru su ubijeni pripadnici škaljarskog klana Goran Biskupović i Miloš Bošnjak, a zatim je hicem iz snajpera usred zatvorskog kruga u Spužu ubijen Dalibor Đurić, za koga se sumnjalo da je sudjelovao u likvidaciji Baranina Danila Radonjića i Podgoričanina Dženana Ramovića u Zemunu 2011.

Dnevniavaz

Podijeli članak: