PJEVAČ LEXINGTON BANDA NA SUDU : Optužen da je tokom rata Ratku Mladiću…

Estrada

Bojan Vasković (32), pjevač “Leksington benda”  prije par dana je džabe dolazio u beogradsku Palatu pravde, u kojoj mu se sa još desetoro optuženih ponovo sudi za skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića, jer je suđenje odloženo za 10. februar zbog nedolaska jednog od okrivljenih. Ovaj put pjevač nije bio raspoložen za priču s novinarima i sve vrijeme se skrivao od objektiva fotoreportera.

U holu suda razgovarao je sa majkom i sestrom, koje su takođe optužene, a po izlasku iz suda navukao je kapuljaču na glavu. Na molbu novinara da porazgovaraju, kratko je odgovorio: “Kako da ne, jedva čekam!”, i odah se udaljio iz Palate. Vasković je na prvom suđenju oslobođen krivice, u pritvoru je proveo osam mjeseci.

Krivicu je i na novom suđenju porekao, a na ispitivanju u policiji prije osam godina je izjavio da nikada u životu nije ni vidio Mladića, niti mu je pomagao. U njegovu odbranu stao je i njegov menadžer Saša Obradović, koji je ranije medijima izjavio da Bojan sa “samo 18 godina nije mogao da bude jatak”.

“Zar mislite da se Mladić sakrivao kod jednog klinca? Smiješno” kazao je tada Obradović.

Vaskovićev advokat Goran Pejić izjavio je za „Alo!“ da je njegov branjenik „žrtva jednog političkog trenutka“.

(Alo.rs)

Podijeli članak: