Pitala je” TATA IMA LI JOŠ METAKA?”: Detalji stravičnog samoubistva devojčice(15)

Vijesti

Petnaestogodišnja Kristina A. iz sela Malajnica, kod Negotina,je  izvršila samoubistvo pucajući u sebe iz pištolja,,,, a na taj korak se odlučila najverovatnije zbog neuzvraćene ljubavi…

Kristinin samo godinu dana mlađi brat Nenad, koji je sa ocem Zorislavom Đorđevićem (44) prisustvovao ovoj strašnoj tragediji, u noći između subote i nedelje, napominje da je nesrećna devojčica tražila od oca pištolj, ali joj on nije dao oružje…
“Sve se odigralo na brzinu, još uvek ne znam kako se to dogodilo. Otac joj nije dozvolio da uzme pištolj iako je ona neprestano tražila da puca. Ostavio je pištolj na stolu, a ona je molila i od mene da ga pitam, pa je on na kraju pristao. Izašli smo ispred kuće kada je ona prvo pucala u vazduh” govori potreseno Kristinin brat Nenad.

Navodno je Kristina uzela pištolj “tetejac” sa stola i prvi metak ispalila u vazduh. Nakon toga je pitala da li ima još metaka, a onda prislonila pištolj na čelo i pucala sebi u glavu. Ukućani su odmah pozvali hitnu pomoć. Lekari u borskoj opštoj bolnici pokušali su da devojčici spasu život, ali nije bilo pomoći, ona je ubrzo preminula od prostrelne rane na glavi.

“Devojčica je primljena u borsku bolnicu sa prostrelnom ranom glave i sa vrlo slabim vitalnim znacima. Lekari su dali svoj maksimum, pokušana je reanimacija, ali zbog ozbiljnosti povrede koju je imala, preminula je u nedelju pre podne” kazao  je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Njen brat Nenad govori da Kristina nije puno pričala o svojoj ljubavnoj vezi, kao i da je za tu njenu ljubav čuo od njenih drugova, o čemu u kući nisu znali… Nenad je posle nesreće saslušan u policiji kao očevidac i kako nezvanično saznajemo prošao je poligrafsko testiranje. Nezvanično saznajemo da su ukućani pomerali oružje pre dolaska policije, čime su uništeni tragovi… Ukućanima su uzeti brisevi na prisustvo barutnih čestica, a telo nesrećne devojčice je poslato  na obdukciju.

Rodbina nesrećne devojčice i celo selo su u šoku posle tragedije koju ništa nije nagoveštavalo. Nikome nije jasno zašto se Kristina odlučila da digne ruku na sebe…

Kristina je bila vrlo dobar đak i išla je u prvi razred Srednje poljoprivredne škole “Rajko Bosnić” u Bukovu, kod Negotina. Ocu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako za sada nezvanično saznajemo, Zorislav Đorđević, otac nesrećne devojčice, i ranije je davao pištolj deci da pucaju.

Zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti Đorđeviću je određeno zadržavanje do 48 sati…

Blic

Podijeli članak: