Penzioneri laka meta za okrutne pljačkaše: Nemoćnim starcima ukrali čak i zlatne zube !!!

Vijesti

Usamljeni i vremešni bračni parovi u opustjelim i manjim mjestima u BiH su veoma lake mete razbojnika koji ne prezaju ni od čega kako bi se domogli novca i dragocjenosti….

Upali s fantomkama

Razbojnici, svjesni ranjivosti ovog dijela populacije, upravo zbog toga biraju  starije građane koji zbog fizičke nemogućnosti da se suprotstave napadačima za njih predstavljaju laku metu za brz dolazak do plijena. Tako su dvojica pljačkaša s fantomkama provalila u kuću u naselju Baštra u Bosanskoj Krupi te pretukli i opljačkali brata i sestru T. M. (74) i D. M. (68).  Slučaj se odigrao u noći sa srijede na četvrtak…. Razbojnici su pod okriljem noći provalili ulazna vrata u kući i fizički nasrnuli na starce.

“Nakon toga su ispreturali stvari po kući, gdje su našli i ukrali 3.500 KM, 800 eura, tri zlatne ogrlice, zlatni lančić i dvoje zlatne minđuše, koji su se nalazili u torbici, a zatim s ruku D. M. skinuli i dvije zlatne burme, a iz usta skinuli umjetnu zubnu protezu u kojoj su bila umetnuta dva zlatna zuba “ kazali su iz MUP-a USK.

Potresne slike

Osim toga, su ukrali i dva nova mobitela nepoznate marke koji su se nalazili zapakovani u kutijama, fotoaparat nepoznate marke, kao i šest ručnih satova nepoznate marke. Zbog povreda koje su zadobili nemoćnim starcima ukazana je pomoć. Tako je T. M. završio s teškim, a D. M. s lakšim povredama.

Svi se još sjećaju potresnih slika teško pretučenih staraca Sejde i Kasima Gute iz aprila prošle godine, koji su preživjeli horor u svojoj kući u starom dijelu Sarajeva… U kuću su im kroz prozor upala dvojica pljačkaša. Prijetili su im da će ih ubiti i brutalno su ih pretukli tražeći da im daju novac. Na kraju su ih svezali trakom i tako ostavili. Starci su se uspjeli odvezati i pozvati pomoć.

Za zločin na Koševu 21 godina robije

Senad Čajić  osuđen je na 21 godinu zatvora jer je opljačkao i ubio staricu Milicu Lalić (77). Zločin se dogodio 10. juna 2013. godine u njenoj kući u sarajevskom naselju Koševo… Čajić je staricu pretukao, a zatim je onesviještenu odvukao u kadu, koju je potom napunio vodom. S ruku joj je poskidao zlatno prstenje, a iz kuće ukrao još 100 maraka i dva ručna sata.

Četvorici razbojnika 33 godine zatvora

Samir Pašalić je osuđen na 13 godina zatvora, Elvis Pašalić na pet, Mensud Hasić na godinu, a Muhidin Kulovac na 14 godina zatvora zbog svirepog razbojništva u Gomionici kod Kiseljaka iz marta 2014. godine, koje je rezultiralo smrću 77-godišnjeg Saliha Babaluka. Razbojnici su vezali njega i njegovu suprugu Hajriju tražeći novac… Nesretnog Saliha su naizmjenično tukli i zalijevali vodom da bi im kazao gdje drži novac.

Pokrali i zadavili staricu

Berjamin Kubat i Sanela Bešić osuđeni su na ukupno 36 godina zatvora zbog razbojništva nad staricom Nasihom Aljijaj koju su u aprilu 2014. godine u njenom stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje brutalno pretukli i zadavili, ali i razbojništva nad Safetom Glavovićem…

avaz

Podijeli članak: