Pametna mama očitala sinu lekciju koju neće zaboraviti i oduševila sve na internetu!

Zabava

Roditelji dobro znaju koliko tinejdžeri mogu da budu zahtijevni i tvrdoglavi. To je na svojoj koži osjetila i Estel Havišam koja je svom sinu Aronu nakon jedne ozbiljne rasprave napisala pismo kako bi mu očitala lekciju.

Estel Havišam iz Australije je imala jedan mali pubertetski “okršaj” sa svojim 13-godišnjim sinom Aronom. On je nedavno pokrenuo Jutjub kanal i počeo da zarađuje “sitniš” zahvaljujući reklamama nakon čega je vrlo hrabro rekao mami da više ne može da ga kontroliše.

Nakon toga Estel je “zaplijenila” njegove stvari i napisala mu kratko, ali jasno pismo koje je fotografisala i poslala svojoj porodici. Ono se ubrzo proširilo internetom i postalo pravi viralni hit.

U nastavku pročitajte kako je to mama lavica očitala lekciju svom sinu.

“Dragi Arone,

s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, a ja sam tvoj roditelj, izgleda da ti treba jedna mala lekcija iz samostalnosti. Bacio si mi u lice da sada zarađuješ pa će ti biti lakše da otkupiš sve stvari koje sam ti kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe, sijalice ili pristup internetu, moraćeš da snosiš svoj dio troškova.

Stanarina – 430 dolara

Struja – 116 dolara

Internet – 20 dolara

Hrana – 150 dolara

Moraćeš da iznosiš đubre ponedjeljkom, srijedom i petkom, kao i da čistiš stan. Jednom nedjeljno čistićeš kupatilo, pripremaćeš svoje obroke i paziti da počistiš nered za sobom. Ako ne uspiješ, naplatiću ti usluge spremačice u iznosu od 30 dolara za svaki dan kada ću ja to morati da radim umjesto tebe. Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dijete, a ne moj cimer, možemo da pregovaramo o uslovima.

S ljubavlju, mama”

(24sata.rs)

Podijeli članak: