OVO JE JELENIN UBICA: Narcis, koji ubija zbog mržnje, znao je NEKE stvari o njoj,PRATIO je..

Vijesti

Kriminolog nam otkriva kakav je profil ubice koji je mučki presudio poznatoj pevačici Jeleni Krsmanović..

Kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi da se ovdje jasno vidi da se radi o zločinu iz strasti, što potvrđuje i rezultat obdukcije, koji pokazuje da je Jelena Marjanović (33) do smrti udarana u glavu.

“U pitanju je ubistvo iz strasti sa ogromnom količinom mržnje, jer ovako ubijaju uglavnom oni kojima je ona krivo ogledalo, odnosno oni kojima je neuzvraćeno nešto na šta su smatrali da imaju pravo ili da je njihovo. U dosadašnjim slučajevima većina ubica u dan-dva nakon zločina izvrši samoubistvo. Mada, Jelenin ubica je verovatno taj kritičan period prevazišao, pa sada teško da postoji takva mogućnost”  govori Nikolić.

 

 PROFIL UBICE:

– Narcisoidni lik
– Star 25-45 godina
– Pratio Jelenino kretanje
– Znao njene navike
– Najverovatnije je lično poznavao
– Verovatno nije imao pomagača

Šta se dešava sa sve učestalim napadima na žene i da li nam preti serijski ubica kriminolog Zlako Nikolić za Srbiju danas.com govori da trenutno nema nesta panici i da se ovde radi o ubistvu potkrepljenom velikom količinom mržnje.

 

“Prema onom što sam video u medijima, ovo je ubistvo iz strasti sa ogromnom količinom mržnje jer ovako ubijaju uglavnom oni kojima je ona krivo ogledalo, odnosno oni kojima je neuzvraćeno nešto na šta su smatrali da imaju pravo ili da je njihovo.”

On je još dodatno objasnio da su osobe poput stradale pevačice predodređene da budu žrtve, jer su stalno eksponirane kako na fejsbuku tako i na ostalim društvenim mrežama. One ni ne slute da na mrežama ima mnogo stvari za koje nisu ni svesne da predstavljaju latentnu opasnost i da može da ih to košta.

“Do sada smo samo decu upozoravali na opasnost na društvenim mrežama, ali znamo kakav je svet sa one strane žice, da ima polu bolesnih ili poremećenih, patoloških tipova kojima pristupačnost preko društvenih mreža omogućava da sazna o osobama koje na neki način želi da kazni, da povredi, ponizi… Siguran sam da je Jelena koristeći društvene mreže negde nešto napisala, pa je lako pronađeno gde džogira i verovatno je praćeno kakve su joj navike u tome, da li džogira sama ili u društvu, itd…”

Naš sagovornik je takodjer  naglasio da ne smemo da padnemo u paniku zato što ima ludaka oko nas.

Za ubistvo Jelene Krsmanović ponavlja da je ovo  ubistvo bilo itekako planirano i odrađeno sa velikom mržnjom, dodajući da veruje da će u ovom slučaju brzo doći do razrešenja.

“Ima mnogo tragova, a sirovo je jer se vrlo brzo reagovalo i brzo je otkriveno ubistvo, a počinilac je ostavio sopstveni trag.”

Kako još dodaje, forenzika će omogućiti da se slučaj brzo reši naročito što će njen fejsbuk, pretnje i listing njenog mobilnog da pomogne u istrazi i sužavanju kruga oko potencijalnog ubice.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: