HOROR U ZVORNIKU: Evo šta se dešavalo u kući manijaka neposredno prije ubistva djeteta

Vijesti

Mijat Stankić (1978.) i Fata Durak (1982.) su predati danas na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, nakon što su uhapšeni  zbog teškog ubistva djeteta rođenog 2014. godine.

Prema dosadašnjim informacijama Stankić je ujak dječaka kojeg je zajedno s Fatom Durak, nevjenčanom suprugom, ubio. Oni su nakon hapšenja priznali zločin nad dječakom starim 20 mjeseci, te opisali ovaj gnusni čin.

Oni su pokazali mjesto zločina i mjesto na kojem su zakopali tijelo nesretnog dječaka.

Nesretnog ubijenog dječaka, njegovog mlađeg brata i oca majka je napustila i Centar za socijalni rad je djecu dodijelio na čuvanje baki, majčinoj majci, dok su oca dječaci samo posjećivali.

U noći stravičnog ubistva, djeca su bili kod bake u selu Kamenica. Otac Slađan Redić govori  da je zadnji put sina vidio u subotu 13. augusta kada je dolazio da im donese neke potrepštine.

“U srijedu ujutro sam čuo da ja Fata nestala i odnijela dijete. Viđena je u Karakaju na putu za Živinice i Tuzlu bez djeteta “  rekao je otac za BN televiziju.

I otac i baka, kao i sve komšije, su u velikom šoku su zbog tragedije koja ih je zadesila.

Baka Milena Stankić je vidno potresena rekla da njena snaja nije govorila ni s kim u selu i da je imala veliki uticaj na Mijata.Ekshumacija tijela ubijenog dječaka, čiji nestanak je otac policiji prijavio 18.augusta, bit će obavljena sutra.

Kompletnu izjavu oca ubijenog djeteta možete pogledati na Youtube: Zvornik: Ubijen dvogodišnji dječak..

Fokus.

Podijeli članak: