OTAC STRADALE DEVOJČICE: Na silosu nađeni opušci, a Marija nije bila pušač. Sumnja se da je…

Vijesti

Velika tuga i nevjerica u kući Belčića.

Marija Belčić (13) nije imala baš nijedan razlog za samoubistvo.

– Na platformi tog silosa su nađeni opušci cigareta, a ona nije bila pušač – tvrdi Goran Belčić za Kurir, otac tragično nastradale Marije, koja je pronađena mrtva pored silosa kod Tehničke škole u Negotinu.
Očajni otac i dalje ne može da veruje da mu je dete mrtvo.

“I da ju je mučilo nešto, mogli smo da rešimo. Plašim se da nismo pogrešili kao roditelji što smo joj u svemu udovoljavali.

Nikada je nismo kažnjavali, kupovali smo joj sve što je poželela. Uplatili smo joj i ekskurziju. Pripremala se da ide u Grčku i odjednom se desila tragedija. Cela naša familija je u šoku, niko nema realno objašnjenje za ovakav postupak.

Činjenica je da je bila popustila u školi i da smo joj uskratili kompjuter i mobilni, ali to sigurno nije razlog da uradi ovako nešto “ govori  Goran.

 

“Na platformi silosa 29,70 metara iznad zemlje, odakle je, kažu, skočila, nađeni su opušci cigareta. Ona nikada u ruke nije uzela cigaretu. Ko je bacio te opuške? Da li je bila sama? Sigurno je da još ima dokaza koji mogu da otkriju ko je bio s njom. Sve su to pitanja bez odgovora koja nas muče i očekujemo da istraga to razreši”  govori naš sagovornik.

Muk i šok u kući Belčića. Ni neutešni deda Zaviša Belčić ne može da shvati da je njegova unuka digla ruku na sebe.

 

“Nema logičnog objašnjenja. Čuvali smo Mariju i stariju unuku Natašu kao malo vode na dlanu. One su bile naša radost i ljubav. Pošto su Marijini roditelji zbog posla tokom radne nedelje živeli u Mihajlovcu, baka Dragica i ja smo bili s njima. Te noći, nešto posle dva sata, čuo sam kad je ustala i otišla u kupatilo. Nisam ništa zlo slutio i ubrzo sam zaspao”  ističe Marijin deda i dodaje:

Opušci na analizi
“Probudila me je Dragica ujutro panično govoreći da Marija nije u sobi. Bilo je oko šest sati. Proverio sam vrata, prozor, kapiju, sve je bilo zaključano, a potom sam našao otključana vrata na sporednom izlazu ka dvorištu. Nije mi jasno, ako je krenula ka silosu, kako se usput nije predomislila.”

Nosio sam je kao bebu, a sada je držim mrtvu
Nakon što je pronađeno telo nastradale devojčice, njen deda Zaviša je među prvima otišao na mesto nesreće.
“Naša tuga i bol ne mogu da se opišu. Marija je pri padu proletela kroz krošnje drveta, čije ju je lišće zasulo. Nije imala vidljive povrede. Lice joj je bilo čisto, izgledala je kao da je zaspala. Prizor me je ipak užasnuo, setio sam se kad sam je držao u rukama kao bebicu, a sada je hladna i mrtva” rekao je kroz suze Zaviša Belčić.
Velika Tuga i žalost i u OŠ “Branko Radičević”, gde je Marija pohađala sedmi razred.

“Marija je bila vesela, radovala se životu, radovala se odlasku na ekskurziju, pripremala se za te dane. A onda je nestala. Nema odgovora zašto bi se ubila. Roditelji su joj pružali sve, bila je zadovoljna, ushićena zbog druženjem sa Stefanom. Nismo verovale da bi se ubila i pokušale smo da pomognemo, delile plakate, tražili je i preko Fejsbuka, tražile je po gradu”  govore drugarice nastradale devojke.

Dalja istraga utvrdiće detalje tragedije.

Više javno tužilaštvo dalo je nalog za obdukciju, od koje se očekuje razjašnjenje mnogih detalja. Opušci s platforme i odeća nastradale devojčice odneti su na analizu, a forenzičari pretražuju teren oko silosa ne bi li našli neki novi trag.

Sahrana Marije Belčić zakazana je za četvrtak na groblju u Negotinu.

Tek ujutru pročitao njenu poruku

Stefan N., koji je bio momak nastradale Marije, kome je ona poslala poslednju poruku, zanemeo je posle tragedije. On je njihove zajedničke slike postavio na Fejsbuk.

Potvrdio je samo da mu je Marija poslala poruku u toku noći.
Utučen od tuge, bojažljivo pokazuje i čita poslednju Marijinu poruku.

“Pročitao sam poruku tek ujutro, kad sam uključio telefon, pošto ga ne koristim tokom noći zbog roditelja”  rekao je tužni Stefan.

“Želim da ti zahvalim za sve što si bio tu, kad drugi niko nije… Zauvek ćeš da budeš moj, sa mnom si u srcu… Niko te neće voleti kao ja” stoji između ostalog u oproštajnoj poruci Marije, koju je napisala dečaku s kojim je sedela u školskoj klupi.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: