Oproštajno pismo djevojke koja se objesila u Visokom: Ovaj život nije za mene, ja…(FOTO)

Vijesti

Visoko je obavijeno tugom nakon što je prekjučer u 11.40 sati u naselju Buci 17-godišnjakinja (identitet poznat redakciji) počinila samoubistvo vješanjem…. Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, medicinsko osoblje Doma zdravlja u Visokom smrt maloljetnice je odmh konstantovana.

Na mjestu događaja je obavljen  uviđaj u prisustvu tužioca, a porodica nesretne djevojke je ostala  šokirana saznanjem da je njihova kćerka odlučila dići ruku na sebe. Ekipa “Dnevnog avaza”je  jučer neposredno prije posljednjeg ispraćaja i dženaze maloljetnoj Visočanki posjetila naselje Buci…

Ispred porodične kuće, jecaji i plač su prekidali bolnu tišinu. Najuži učlanovi porodice su odlazili  ispred mjesne džamije da klanjaju dženazu. Malo je ko htio govoriti o ovoj nezapamćenoj tragediji. Prva komšinica Suada Džafić još ne vjeruje da mirne, tihe i povučene 17-godišnjakinje više nema.

Kobnog jutra, govori nam Suada, nastradala je doručkovala sa svojom porodicom u staroj kući, nakon čega je otišla u kuću, koja je bila u fazi adaptacije i gdje su svi zajedno uskoro trebali prijeći da žive…

” Tog jutra joj je došla i starija sestra s djetetom…. Kako nam govore, sve je bilo najnormalnije. Doručkovala je s njima, igrala se sa sestrinim djetetom i otišla u kuću koju rade. Nedugo zatim, tamo ju je pronašla njena sestra. Ogromna tragedija”  kazuje vidno uznemirena Suada.

Posebno ih je shrvalo oproštajno pismo koje je ostavila iza sebe, u kome traži halal od svoje porodice.

“Ostavila je oproštajno pismo s kratkom porukom: “Ovaj život nije za mene. Ja vama halalim, halalite i vi meni”, a potom je poruku zaokružila u obliku srca “ govori nam Suada, ističući da još niko ne može ni naslutiti šta je moglo natjerati 17-godišnjakinju da okonča tek započetu mladost i život.

Noći nikad duže

U naselju Buci smo zatekli  i Nejru Handžić, čija se sestra druži sa sestrom nastradale. Noć uoči samoubistva, mlada Visočanka požalila se prijateljici da joj noći nikad nisu bile duže…

” Svi pokušavamo shvatiti zašto je to uradila. Zna se samo kako se požalila prijateljici iz škole da joj noći nikad nisu bile duže. Šta je razlog tome, jer joj je porodica itekako divna, niko ne zna “govori Handžić.

cazin

Podijeli članak: