OPREZNO: Neka tiha bolest razvija se mjesecima kod ljudi bez ikakvog upozorenja!!

Zdravlje

U poslednje vreme mnogo se govori o ovome. Naime,reč je o jednoj vrlo kroničnoj bolesti koja se razvija mjesecima pa i godinama, a da oboljeli nema baš nikakvih velikih simptoma. U tijelu se samo nakupljaju neke otpadne tvari jer ih bubrezi ne mogu sami odstraniti.

Kronična bolest ovih bubrega poznata je kao neka “tiha” bolest jer se razvija mjesecima i godinama dugo bez prethodnih najava i bez ikakvih upozorenja. Upravo zbog tih velikih izostanaka vidljivih simptoma koji mogu trajati neki godinama, problemi s ovim bubrezima kod osoba starije životne dobi teži su i vrlo češći.

“Naime, kronična bolest bubrega nastaje kad je sposobnost bubrega da odstrane ovih otpadne tvari potpuno oslabi,” objašnjava na svojoj jednoj internetskoj stranici Udruga bubrežnih bolesnika.

Bubrezi su izuzetno i veoma važni organi jer čiste organizam te reguliraju visok krvni tlak, održavaju čvrstoću kostiju i stimuliraju stvaranje crvenih krvnih zrnacaa koja prenose kisik u svoje tijelu. Naši bubrezi čiste svu ovu krv otprilike 40 puta dnevno.

To je ukupno 200 litara krvii zajedno.

Ne postoje nikakve stvari koje možete učiniti za bolji rad svojih bubrega. Budite dobro i fizički aktivni, izbacite sve cigarete, šećer i sol.Naravno i prehrana je veoma bitna pa tako u svoju prehranu unesite malo vise bijelog luk, kelj, brokulu, karfiol, brusniice, peršin, ribu.

Takodjer,obratite veliku i posebnu pažnju i na unos svoje tekućine u organizam. Naime, od 2 do 3 litre vode na dan znatno olakšava bubrežnu funkciiju čišćenja štetnih produkata iz vase krvi. Osobe s ovim bubrežnim kamencima moraju piti i više vode na dan.

24sata.hr

Podijeli članak: