ONA IMA BRADU I DLAKE PO CELOM TELU: Maltretirali su je, želela je da se ubije,a onda se desio preokret…

Nekategorisano

Ovoj devojci zbog izraženog sindroma policističnih jajnika počela je da  raste gusta brada već od 11. godine, a nakon perioda očaja i planiranja samoubistva prihvatila je sebe baš takvu kakva jest. Harnam Kaur (24) se u svojoj 11. godini susrela sa mnogim problemima i uvredama, jer od puberteta ima izraženi sindrom policističnih jajnika zbog čega joj pojačano rastu dlake na telu, ali i na licu.

Kada je bila devojčica, skrivala je lice i bradu rukama dok bi razgovarala s nekim, čupala dlake voskom što joj je bilo jako bolno, a potom brijala i skidala kremama za depilaciju. Dlake je i izbeljivala, ali bez velikih efikasnih rezultata.

Zbog svega sto je doživljavala bila je u depresivnoj fazi, a tada je povređivala sebe, razmišljala je veoma često o samoubistvu i izolovala, ali sa 16 godina je odlučila prihvatiti sebe. Tada se krstila kao Sikh, u čijoj veri je zabranjeno uklanjati dlake s tela.

Ona je poslala snažnu poruku i podsticaj svima da sebe prihvate onakvima kakvi jesu, jer će uvek susretati ljude čijim standardima ne odgovaraju. Devojka se uključila u reklamnu kampanju jednog kozmetičkog brenda, u kojoj se osvrnula na vreme maltretiranja u školi, vređanja na ulici i očaja kroz kog je prolazila.

Ljudi su često mislili da je ona  muškarac, ali danas se takvim situacijama nasmeje, pa čak i našali.

Podijeli članak: