Oglasio se Sanjin Sefić iz pritvora: Tražio je ljekarsku pomoć i ovo je poručio porodici nastradalih djevojaka…..

Vijesti

Oglasio se Sanjin Sefić.

Sanjin Sefić koji je osumnjičen za tragično ubistvo dvije djevojke u centru Sarajeva je uputio preko svog advokat po službenoj dužnosti Dejana Koprića iskreno žaljenje i saučešće porodicama Selme Agić i Edite Malkoč.
Ubica Sanjin Sefić iz pritvora je izrazio žaljenje i uputio saučešće porodicama stradalih djevojaka
Sanjin Sefić
“Kazao mi je da prenesem njegovo iskreno žaljenje i saučešće nesrećnim porodicama koje su izgubile svoje najmilije u saobraćajnoj nesreći”,kazao  je za Klix.ba Koprić.

On je na to još dodao da je Sefić koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu tražio ljekarsku terapiju za smirenje. Kako dodaje, Sefić danas nije imao nikakvih posjeta u pritvoru.

“Pozitivno se izjasnio prema državi BiH i izjavio je da će sarađivati sa bosanskohercegovačkim organima. Procedura mora ići svojim tokom i on ne može tražiti istog momenta da bude izručen”, rekao  je Koprić.

Koprić je na to još dodao  kako nema nikakvih novih informacija koje se odnose na proces ekstradicije osim što se Ministarstvo pravde Srbije oglasilo da je dobilo dokumentaciju iz Bosne i Hercegovine.

“Oko 13 sati bio sam u sudu i ništa još uvijek nije stiglo u Viši Sud u Novom Sadu. Nemam informaciju o tome da li je u toku dana išta stiglo”, kazao  je Koprić.Da se podsjetimo , djevojke Selma Agić i Edita Malkoč su smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći u centru Sarajeva kada ih je Sanjin Sefić udario automobilom i pobjegao sa mjesta nesreće.

Klix/Carsija

Podijeli članak: