Oglasio se i Dodik zbog Banje Luke – ali, njemu je problem to što…

Vijesti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neumjesno da član Predsjedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u bh. entitetu Republika Srpska, a još neumjesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

“Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog vijeka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva” kazao je Dodik.

On je ocijenio da su na taj način “SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića”…

Komentarišući današnja dešavanja u Banjoj Luci, Komšić je izjavio da “na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica”.

“Nadam se da će institucije RS-a uvidjeti pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za šta policija i služi u civiliziranom svijetu, a to je borba protiv kriminala” kazao je Komšić.

Podijeli članak: