Oglasila se sestra stradale djevojke iz Zenice: Momak je trudnu ostavio i otišao u Njemačku, ona je…

Vijesti

Posebno pogađa u srce informacija da je nastradala Čičak bila u drugom stanju te da je za pola godine na svijet trebala donijeti dijete…

“Moja sestra bila je borac, a ne kukavica! Bila je lav od žene”, ovo su potresne  riječi Elme Mujagić, sestre Naide Čičak (22), koja je u utorak, sat poslije ponoći, oduzela sebi život aktiviranjem ručne bombe u stanu kompleksa “Makovi” u Zenici, gdje je živjela kao podstanar.

“Naida je bila u drugom stanju s momkom S. H. Planirali su bebu, namjeravali se vjenčati. Ali, njegova majka bila je protiv. Naidin momak na kraju je otišao u Njemačku. Momak joj je obećavao da će biti uz nju.

 

Na kraju ju je ostavio. Rekla mi je da strahuje da će joj uzeti bebu te da to neće dozvoliti makar i glavom platila” govori  Mujagić za Avaz. Nema riječi da opiše bol za izgubljenom sestrom.

“Želim da svako ko je i najmanje doprinio da Naida oduzme sebi život osjeti istu bol koju sada prolazimo moja majka, ja, ostatak porodice” kazala je Mujagić. Umjesto da zajedno pripremaju sobu za bebu, kupuju joj stvari i raduju se novom članu porodice, nažalost, porodica Čičak proživljava najteže dane.

“Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, više nemam volje ni za šta. Nemam ništa u životu, nemam cilja, sve mi je bezveze, prazno, fuj,”  napisala je Čičak u razgovoru s prijateljem…

Podijeli članak: