OGLASILA SE ŠEMSA: Neukusnu Karleušu sam slušala dok je pjevala moju seljačku pjesmu u Njemačkoj!

Estrada

Članica žirija Jelena Karleuša u posljednjoj emisiji Zvezda Granda je napala  takmičarku koja je pjevala veliki hit poznate folk pevačice Šemse Suljaković “Svako me proljeće na tebe sjeti”.

Po običaju surova u svojim komentarima,Jelena  Karleuša je Šemsinu pjesmu ovog puta nazvala”seljoberskom” što je izazvalo  buru reakcija između ostalih  članova žirija i produkcije.

“Karleuša je morala da se brani od kolega iz žirija koji su je ovog puta  napali sa svih strana , pa je kao argument , što je pjesme nazvala seljačkim, kazala da su one bile zabranjene na srpskoj nacionalnoj televiziji. E, da joj samo kaže da je JV zvuk ,, odnosno da su pjesme bile pod embargom u cijeloj bivšoj državi, a po inerciji doživjele najveću popualrnost kada ona nije bila ni rođena…

I danas su svi pjevači jednako popularni i tražemo, baš kao i pjesme. Pjesma može biti samo dobra i loša i nikako drugačije. Njen komentar je bio u najmanju ruku neukusan i neznalački.

Ja sam Jelenu lično slušala u Njemačkoj u Intaktovoj diskoteci kada je pjevala moju pjesmu “Što me pitaš” i šta da joj kažem osim da je napomenem,, u Beogradu,, ali i cijeloj Srbiji publika luduje za tim, kako je rekla, jadom, pa tako i za mojim pjesama ” kazala je Šemsa.

A kakav odgovor će Jelena dati na ovo ostaje nam da vidimo.

eturneja/carsija

Podijeli članak: