Oglasila se inspekcija nakon saslušanja doktora koji je liječio malog Radenka: ŠOKIRAĆETE SE!(FOTO)

Vijesti

Ipak samo slaba utjeha za roditelje koji su ostali bez svog voljenog sina!

“Ortoped Dobrivoje Bojanić je načinio niz grešaka tokom liječenja malenog osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, koji je nažalost preminuo nakon liječenja u Opštoj bolnici u Loznici zbog preloma ruke i sepse koja ga je zahvatila, ” to pokazuju preliminarni rezultati zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.

Ustanovljeno je da ljekar uopšte nije ispoštovao proceduru pri saniranju povrede, niti je vodio evidenciju o toku bolesti!

“On nije upisao u dječakovu dokumentaciju šta se dešavalo u vezi sa povredom, da li se razvija neka bolest i slične podatke. Ali šta nedostaje vidjeće se kad cijeli proces bude završen. Istovremeno, je utvrđeno da nije ispoštovan protokol u vođenju cjelokupne dokumentacije kada je riječ o liječenju takvih povreda. Ne možemo još to da preciziramo, jer su ovo prvi nalazi inspektora i nisu konačni zaključak inspekcije. Takođe, očekuje se i stručni nadzor, kada će ljekari stručnjaci za takve vrste povreda utvrditi da li je došlo do ljekarske greške u liječenju tog pacijenta”  govori ovaj izvor za Alo.

On na to još dodaje da se očekuje da Lekarska komora Srbije pokrene proces pred Sudom časti protiv dr Bojanića i da mu se odmah  oduzme licenca za rad.

Dr Mira Vučetić, direktorka Opšte bolnice u Loznici, govori  da ona ne može da priča o tome šta se desilo prilikom lečenja otvorenog preloma podlaktice osomogodišnjeg Radenka i da li je bilo propusta sve dok zdravstvena inspekcija ne završi spoljašnji stručni nadzor, koji je u toku.

“Oni moraju prvo da obave svoj posao “  kratko je ona rekla.

download-2

Međutim pojavile su se informacije da je dr Bojanić ponekad bio u alkoholisanom stanju.

“Možda je ubica mog djeteta bio pijan dok mi je liječio dijete. Ovo je samo dokaz da su pili na poslu”  rekao je Milan Nikodinović, neutješni dječakov otac, fotografiju koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da je osoblje ortopedskog odjeljenja organizovalo slavlje na odjeljenju. Na fotografiji je među kolegama i dr Bojanić, ispred koga stoji pivo, a sto je pun pečenja, roštilja, salate i raznog  pića.

Upitana da prokomentariše tu situaciju, direktorka bolnice tvrdi da ne zna da se bilo šta proslavljalo u bolnici.

“Stvarno nisam upoznata. Nikada nisam vidjela dr Bojanića u alkoholisanom stanju”  govori ona.

Nakon svega je Bojanić saslušan u Policijskoj stanici u Loznici.
Srbija Danas

Podijeli članak: