“Ofanziva je već počela”: Snimljen novi veliki konvoj ruskih agresora, CNN ga je locirao!

Vijesti

Vojna vozila na video se kreću prema sjeverozapadu, u smjeru ukrajinske regije Donbas

Na društvenim mrežama se pojavio  snimak koji prikazuje veliki ruski konvoj vojnih vozila, a CNN ga je geolocirao i potvrdio da je snimljen kod Matvejevaa Kurgana, naselja u ruskoj regiji Rostov.Vojna vozila na video kreću se prema sjeverozapadu, u smjeru ukrajinske regije Donbas. Na nekim od vozila viđena je i zastava Ruskog carstva iz 19. stoljeća.

Jučer je Vadim Denisenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, rekao da je ruska ofanziva na Donbas “već počela” te upozorio da Rusija gomila snage u toj regiji.

Donosimo vam ključne događaje:

– 48. je dan ruske invazije na Ukrajinu

– Pentagon saziva sastanak s najvećim američkim proizvođačima oružja kako bi se ubrzala proizvodnja oružanih sustava koji se šalju Ukrajini. Prema američkim medijima, SAD će Ukrajini i poslati novi paket oružja težak 750 milijuna dolara, a u kojem će se naći i helikopteri, haubice, dronovi…

– Ukrajinski predsjednik Zelenski objavio je da su njegovi specijalci zarobili proruskog političara i medijskog tajkuna Viktora Medvedčuka kojeg je Putin htio instalirati na vlast u Kijevu. Zelenski je Rusima predložio da ga “zamijene” za zarobljene ukrajinske vojnike.

– Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier želio je otići u Kijev, ali ukrajinski predsjednik Zelenski nije mu dao suglasnost

OGL

Podijeli članak: