ODBILA GA JER JE BIO JAKO SIROMAŠAN: A onda su se sreli nakon 10 godina

Ljubav

U životu nikada ne znaš što ti život nosi. Danas jesi, sutra nisi, tako glasi domaća uzrečica. Oholost, stoga, nije slučajno prvi na popisu smrtnih grijeha, a oni koji nisu religiozni složit će se kako malo ko, zapravo, voli arogantne ljude. Dodamo li tome još i materijalizam, sasvim je jasno kamo ide ova priča.  No, postoje zakoni koji su iznad svih nas, više sile ili možda, snažna volja pojedinca, koje mijenjaju čak i one situacije za koje smo sigurni kako im unaprijed znamo ishod.

Djevojku iz bogate obitelji volio je mladić iz siromaše. Njegovo je srce je  bilo veoma iskreno. Međutim, onda ga je odmah dobacila jer nije željela živjeti sa siromahom. Pretpostavila je kakav bi to život bio i obezvrijedila je mladićeve osjećaje. Ona je mislila kako zna što želi u životu i vjerovala kako bi ishod takve ljubavi za nju bio poguban. Smatrala je kako ona vrijedi više, da ljubav nije dovoljna, ako nema novaca.

Idi i pronađi nekoga vlastitog ranga. To koliko ti zaradiš u jednom mjesecu, ja potrošim u jednom danu! Ti bi da ti ja budem žena? Nekoga poput tebe ja nikada ne bih mogla voljeti”, kazala mu je, kada ju je zaprosio.

Prošle su godine, punih 10 tačnije. O mladiću ona nije razmišljala, a mladić je imao toliko posla da o djevojci nije stigao razmišljati.Sve dok se jednoga dana opet nisu susreli. Bilo je to u trgovačkom centru.

Hej, pa to si ti! Kako si? Danas sam udana za pravog muškarca. On zarađuje 15,700 dolara mjesečno!”, pohvalila mu se. Čovjek nije odgovorio. Samo su mu se oči još jednom zarosile, od tuge koju je osjetio jer je nekoć doista žudio za njom i iskreno volio tu ženu.

Dobro jutro gospodine! Vidim, upoznali ste moju ženu”,kazao je njezin suprug, pomalo iznenađen kada je ugledao s kime mu razgovara žena.

“Dobro jutro, gospodine…”, odgovorio je čovjek.

Carter, šefe, tako se prezivam..”, odgovorio je svojem šefu, suprug bogataševe kćeri. Usput joj je objasnio kako je to njegov šef, koji je vlasnik projekta vrijednog 100 miliona dolara, na kojemu je danonoćno radio. U šoku, žena nije mogla vjerovati kako je to isti onaj mladić kojega je odbila.

On je skroman čovjek, a njegova je životna priča doista jedinstvena”, nastavio je suprug. “Kažu da je prije bio jako siromašan i da ga je zbog toga odbila ljubav njegovog života. Zbog toga se zakleo kako će se obogatiti, ali se nikada nije oženio”, kazao je suprug niti ne sluteći kako je upravo njegova žena ta fatalna ljubav njegovog bogatog šefa. Kada ju je muž upitao kako su se ona i njegov šef zatekli u razgovoru, rekla je da će mu ispričati za pićem, ali kasnije joj nije bilo do razgovora…

(Net.hr)

Podijeli članak: