Od nedjelje naoblačenje i pljuskovi s grmljavinom, a odmah nakon toga stiže i snijeg!!!

Vijesti

Sunčano i lijepo vrijeme s oscilacijama u temperaturama će preovladavat i tokom ovog vikenda. Pogoršanje vremena nam slijedi do ponedjeljka kada će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom.
U jutarnjim satima zbog nižih temperatura je moguća magla i povećana niska oblačnost.

U subotu biti će sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom. Jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura između 20 i 26 stepeni. U nedjelju prijepodne, sunčano i toplo, ali tokom poslijepodneva slijedi naoblačenje koje dolazi sa zapada i usljed kojeg su mogući kiša i pljuskovi s grmljavinom. Veoma bitno je naglasiti da će temperature biti više nego u subotu te će biti toplije.

Jutarnja temperatura biti će između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna između 19 i 24 stepena.

Od ponedjeljka kreće oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura će biti između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

“Početkom i sredinom sljedeće sedmice će biti osjetno hladnije. Slabe kiše će biti na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje se očekuju pljuskovi s grmljavinom. Temperature će biti u padu i na planinama će se steći uvjeti za pojavu susnježice i snijeg” reklu  su nam iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
(Klix.ba)

Podijeli članak: