OČEKUJE SE NESTABILNO VRIJEME:Prekosutra padaju temperature

Vijesti

U četvrtak nam konačno stiže osvježenje! Prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak će biti nestabilno vrijeme. U cijeloj zemlji su izgledni pljuskovi i grmljavina, lokalno i sa gradom..
Prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak će biti nestabilno vrijeme. U cijeloj zemlji su izgledni pljuskovi i grmljavina, lokalno i sa gradom. Uz grmljavinske oblake bit će i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22 °C, na jugu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 do 38 °C.

Slične se temperature očekuju i u petak, te tokom vikenda, kada će i dalje biti vruće, ali živa u termometru neće se ni blizu penjati do temperaturnih razina kojima smo bili izloženi zadnjih dana.

Sutra će, prema prognozi FHMZBiH, ponovo biti pretežno sunčano i vruće. Poslije podne i u večernjim satima umjeren razvoj oblačnosti može usloviti lokalne pljuskove i kratkotrajanu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 °C, na jugu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 34 i 39 °C, na jugu do 41 °C.

(avaz.ba)

Podijeli članak: